WhatsApp's nieuwe Archief is voor iedereen beschikbaar, zo werkt het

WhatsApp's nieuwe Archief is voor iedereen beschikbaar, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft een nieuwe Archief-functie voor chats uitgerold. Voor chats die je in het archief stopt krijg je niet langer meldingen, en dat is anders dan bij het oude archief. De feature was eerder al beschikbaar voor bèta-gebruikers.

WhatsApp's Archief

Het Archief van WhatsApp heeft een make-over gekregen. De functie heeft een nieuwe werking gekregen en een andere plaats in de instellingen. Voorheen kon je gesprekken archiveren, en vervolgens kwamen ze in het archief onderaan je chatlijst te staan. Als je vervolgens een nieuw bericht in het gesprek ontving, dan kwam de chat gewoon opnieuw in de gesprekkenlijst te staan.

Het nieuwe archief dat WhatsApp nu beschikbaar maakt voor gebruikers van de app werkt precies het tegenovergestelde. Zodra je voor het eerst een gesprek archiveert door het eerst te selecteren en op het juist icoontje te drukken, verschijnt het Archief helemaal bovenaan in de app. Ontvang je daarna nog berichten in een van je gearchiveerde gesprekken, dan krijg je voortaan geen melding meer, en de gesprekken blijven in het Archief.

WhatsApp's nieuwe Archief is voor iedereen beschikbaar, zo werkt het

Wat met je gearchiveerde chats?

De verandering was al eerder beschikbaar voor gebruikers van WhatsApp Beta, de testversie van de populaire berichten-app. WhatsApp heeft het nieuwe archief uitgerold via een server-side-update, dat wil zeggen dat je geen update in de Play Store ontvangt. Wie al gesprekken had gearchiveerd in het oude archief, blijft die daar bewaren, al is het dus goed om te weten dat je voortaan niet langer meldingen zal zien van die chats.

Gerelateerde artikelen

Was je al helemaal gewend geraakt aan de oude werking van deze functie, dan is er een manier om die opnieuw in te stellen. Je kan het oude archief gewoon heractiveren vanuit de instellingen. WhatsApp kwam recent met een nieuwe werking van videogesprekken in groep. Daarnaast wil het chats die je in cloud bewaart als back-up voortaan gaan versleutelen. Oh, en ben je WhatsApp beu? Deze alternatieve app is gemaakt door ex-medewerkers van de berichtendienst. Ga jij het Archief gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk