Zo gebruik je WhatsApp makkelijk als je notitie-app

Zo gebruik je WhatsApp makkelijk als je notitie-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp wordt natuurlijk in de eerste plaats gebruikt om berichten te sturen of te bellen met anderen. Toch kan je de app ook prima gebruiken om notities voor jezelf te maken, en dat heeft zijn voordelen. Het is namelijk een app die je vaak gebruikt en zo zijn je notities altijd bij de hand. Wij tonen je hoe je WhatsApp gebruikt als een notitieboekje.

WhatsApp als notitie-app

Wie een oplossing zoekt voor notities komt vaak terecht bij gespecialiseerde apps als Google Keep of Evernote. Mensen die erg privacybewust zijn kiezen dan een alternatief als een SilentNotes. Toch kan een goede oplossing soms veel eenvoudig zijn, want je kan ook een app gebruiken die je sowieso al veel gebruikt, zoals WhatsApp. Zo word je gemakkelijk aan belangrijke zaken herinnerd, want je notities staan gewoon te lezen tussen je chats.

Als je WhatsApp als notitie-app wil inzetten, dan krijg je een gesprek met jezelf waarin je kwijt wil wat je maar wil. Je kan tekst noteren in puntjes en zelfs foto's plaatsen of spraakberichten opnemen. Je kan zelfs documenten bewaren in je notitiegesprek en je kan doorheen het gesprek zoeken om precies de notitie te vinden die je zoekt. Om een gesprek met jezelf op te zetten dat je gebruikt voor notities dien je de functie voor groepsgesprekken te misbruiken. We laten zien hoe het werkt in onderstaand stappenplan.

Zo gebruik je WhatsApp makkelijk als je notitie-app

Een voorbeeld van notities in WhatsApp

Stappenplan
  1. Open WhatsApp
  2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes en kies Nieuwe groep
  3. Kies twee contacten uit je lijst door op hun namen te tikken en tik op het icoontje met het rechtse pijltje
  4. Vul als groepsonderwerp Notities in of kies zelf een andere leuke naam
  5. Tik in het groepsgesprek rechtboven op het menu met de drie puntjes en kies Groepsinformatie
  6. Scroll onderaan naar Deelnemers, tik op de namen van de twee contacten en tik telkens op [naam] verwijderen tot jij alleen nog deel uitmaakt van het gesprek
  7. Je hebt nu een gesprek met jezelf dat je kan gebruiken als een notiefunctie
Zo gebruik je WhatsApp makkelijk als je notitie-app

Zo dien je de twee contacten uit het groepsgesprek te verwijderen

Notities vastpinnen

Als je je notitiegesprek nog handiger wil maken dan kan je het ook vastpinnen bovenaan al je chat in WhatsApp, Ga daarvoor naar het beginscherm van WhatsApp, houd het gesprek lang ingedrukt en tik op het punaise-icoontje om het bovenaan vast te pinnen in je berichten-app. Zo is je vaste notitieonderdeel tekens bovenaan in WhatsApp te zien.

Gerelateerde artikelen

Houd er wel rekening mee dat WhatsApp informatie over je appgebruik verzamelt die het moederbedrijf Facebook kan gebruiken voor commerciële content. Ook beveiligingsexpert Donny Maasland van ESET Nederland waarschuwde in een interview met voor de berichten-app, WhatsApp kwam recent onder vuur te liggen omwille van zijn privacybeleid en in Nederland richtte een aantal Nederlanders een actiegroep op die de berichten-app Signal als een alternatief naar voren schuift.

Ga jij WhatsApp als een notitie-app gebruiken of doe je dat al langer? Is er misschien een andere app die jij als een app voor notities gebruikt, ook al is die er niet voor bedoeld? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk