WhatsApp laat je straks alle emoji gebruiken als reactie, zo ziet het eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De zes emoji-reacties voor berichten in WhatsApp zijn dit jaar wereldwijd uitgerold. Meta-directeur Mark Zuckerberg meldt nu dat iedereen binnenkort alle beschikbare emoji als reactie op berichten kunnen plakken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wat zijn WhatsApp emoji-reacties?

Als je Messenger, Telegram of iMessage gebruikt, dan weet je waarschijnlijk al wat emoji-reacties zijn. Je kan namelijk dankzij deze reacties met een emoji op een bericht reageren. WhatsApp heeft sinds begin dit jaar ook van deze emoji-reacties. Dat is handig want zo kan je snel met een duimpje op een opmerking reageren in plaats van een nieuw bericht met een duim in te voeren waarvan iedereen dan weer een melding krijgt. Nu krijgt alleen de persoon die het bericht plaatste een melding.

Gerelateerde artikelen

Voor het gebruik ervan houd je een bericht lang ingedrukt en tik je op een van de emoji. Wil je een andere emoji gebruiken dan die je geselecteerd hebt? Houd het bericht dan weer lang ingedrukt en kies een andere. Wil de emoji verwijderen? Houd het bericht dan weer lang ingedrukt en tik op dezelfde emoji-reactie.

Meer emoji-reacties op komst

Helaas heb je nu nog maar zes emoji-reacties tot je beschikking. Je kan een duimpje plaatsen, een hartje, een lachend gezicht met traanoogjes, een verbaasd gezicht, een gezicht met een traan en twee handen tegen elkaar. Meta-directeur Mark Zuckerberg laat via Facebook weten dat je binnenkort alle emoji als reactie op een WhatsApp-berichten kunt plakken. Je vindt hieronder een aantal van zijn favoriete emoji.

We're rolling out the ability to use any emoji as a reaction on WhatsApp. Some of my favorites: 🤖🍟🏄‍♂️😎💯👊

Mark Zuckerberg op Facebook

Op de redactie werkt de nieuwe functie al in WhatsApp Beta. Je krijgt naast zes emoji een plusje te zien dat een venster opent waar je alle emoji kunt bekijken en kiezen. In de video in dit artikel zie je hoe dit in zijn werk gaat. Wanneer de functie naar de stabiele versie van WhatsApp komt, is niet bekend. Mogelijk duurt het nog een aantal weken voordat iedereen er gebruik van kan maken.

Gebruik jij de emoji-reacties in WhatsApp? Kan je ze allemaal al gebruiken als reactie? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk