WhatsApp heeft nu meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd

WhatsApp heeft nu meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft 2 miljard gebruikers

WhatsApp heeft aangekondigd dat het de grens van 2 miljard gebruikers heeft overschreden. Hiermee is het de tweede dienst van Facebook die deze mijlpaal bereikt nadat het sociale netwerk zelf dat aantal in 2017 bereikte. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat sterke encryptie tegenwoordig noodzakelijk is. Ze doen geen concessies op het gebied van deze beveiliging want dit zou mensen minder veiligheid bieden. WhatsApp werkt tevens aan meer bescherming, en dat doen ze in samenwerking met 'de beste beveiligingsexperts'.

WhatsApp werd opgericht in 2009 en door Facebook in 2014 overgenomen voor maar liefst 19 miljard dollar. Toen waren er nog 'maar' 450 miljoen gebruikers. In 2017 bereikte het de grens van 1 miljard actieve gebruikers en in 2018 werd de 1,5 miljard aangetikt. Hoewel WhatsApp één van 's werelds meest populaire chat-app is, zijn er behoorlijk wat controverses geweest. Brian Acton en Jan Koum, mede-oprichters van de app, verlieten Facebook in respectievelijk 2017 en 2018. Dat deden zij omdat ze het niet eens waren met Facebook over het opnemen van advertenties in de app als een manier om geld te verdienen met WhatsApp.

Screenshot van WhatsApp-groep verwijderen

Meer cijfers

Volgens het Nationaal Social Media Onderzoek 2019 maakt van de 15-19 jarigen in Nederland maar liefst 96% gebruik van WhatsApp. In totaal wisselen 12,1 miljoen Nederlanders wisselen berichten en foto’s uit via dit platform.

Volgens dit onderzoek komt WhatsApp als grote winnaar uit de bus. Dat geldt voor zowel het aantal gebruikers als de onmisbaarheid van de app. Veel deelnemers hebben namelijk aangegeven dat ze amper zonder de chatapp kunnen. Op de vraag welk platform het meest belangrijk is, scoort WhatsApp vele malen hoger dan elk ander platform. Gemiddeld zitten Nederlanders in zeven verschillende appgroepen.

Kunnen jullie zonder WhatsApp? In hoeveel appgroepen zitten jullie? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk