WhatsApp heeft 1,5 miljard maandelijkse gebruikers

WhatsApp heeft 1,5 miljard maandelijkse gebruikers

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Jaarcijfers

Woensdag maakte Mark Zuckerberg de jaarcijfers bekend van Facebook en die logen er al niet om. Het bedrijf maakte een winst bekend van 4,3 miljard dollar. Hij wist verder te melden dat WhatsApp nu maandelijks 1,5 miljard actieve gebruikers aan het chatten heeft. Dit zijn prachtige cijfers en het lijkt erop dat de aankoop van WhatsApp door Facebook uiteindelijk een koopje is geweest.

In het laatste kwartaal heeft WhatsApp er nog 200 miljoen gebruikers bij gekregen, dus de groei lijkt er nog niet uit. Per dag worden er een slordige 60 miljard berichten gestuurd via de messenger. Als het om messenger-apps gaat heeft Facebook dus niets te klagen op dit moment. Ook de eigen Facebook Messenger doet het erg goed. Samen met WhatsApp bezetten ze plek één en twee op de messenger-ranglijst.

In 2014 telde het bedrijf 19 miljard dollar voor wat nog steeds zijn grootste aankoop ooit is. Analisten waren in eerste instantie sceptisch of WhatsApp dit astronomisch bedrag wel waard was. Op dat moment had WhatsApp nog 450 miljoen maandelijkse gebruikers. Als Facebook het bedrijf niet had gekocht dan was Google er waarschijnlijk mee aan de haal gegaan.

Sneer

Zuckerberg maakte van de gelegenheid gebruik om ook een sneer te geven naar Snapchat. Het maken van Stories is immens populair en de Stories op Instagram (ook van Facebook) en WhatsApp zijn elk verantwoordelijk voor zo'n 300 miljoen dagelijkse gebruikers. Snapchat moet het doen met een schamele 178 miljoen dagelijkse gebruikers. Het is duidelijk dat Facebook, ondanks teruglopend gebruik onder jongeren op het sociale platform, nog steeds heer meester is als het gaat om messengers.

Nu zit WhatsApp nog steeds niet stil en heeft het WhatsApp Business onlangs gelanceerd. De nieuwe app voor bedrijven wordt in de loop van 2018 naar alle landen uitgerold waar WhatsApp actief is. Hier ziet er naar uit dat de rek er nog niet uit is en we zijn benieuwd wat de cijfers ons volgend jaar gaan brengen.

Bron: TheGuardian

WhatsApp Business

WhatsApp Business

WhatsApp Business is de speciale app voor bedrijven waarmee ze via de messenger contact kunnen houden met klanten. ..
Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..
Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk