WhatsApp heeft spijt van communicatie over voorwaarden en deelt sneer uit naar concurrentie

WhatsApp heeft spijt van communicatie over voorwaarden en deelt sneer uit naar concurrentie

De nieuwe privacyverklaring van WhatsApp heeft wereldwijd heel wat commotie veroorzaakt, waardoor het bedrijf heeft besloten om de voorwaarden later in te laten gaan. WhatsApp geeft nu via een blogpost meer informatie.

WhatsApp privacyverklaring

De nieuwe privacyvoorwaarden die WhatsApp heeft opgesteld, gaan over datadeling. WhatsApp wilde de gebruikersgegevens vanaf 8 februari met Facebook gaan delen om zo de ervaring op dat sociale netwerk te verbeteren. WhatsApp-gebruikers moeten verplicht akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. De nieuwe maatregel geldt niet voor EU-burgers, omdat datadeling in Europa verboden is. Even later besloot het bedrijf vanwege alle commotie en privacyzorgen gebruikers meer tijd te geven om de nieuwe voorwaarden te accepteren.

Facebook, de eigenaar van WhatsApp, zag natuurlijk ook dat veel van zijn klanten overstapten op andere chat-apps zoals Telegram en Signal en probeert dus op allerlei manieren de gemoederen te sussen. Donderdagavond publiceerde het bedrijf een blogpost over de 'vele onjuiste informatie over deze update en we blijven ons inzetten om aan alle verwarring een einde te maken.'

Mea culpa

Het bedrijf geeft ook toe dat ze de verandering anders aan hadden moeten pakken: “We hebben goed nagedacht over hoe we dit beter hadden kunnen aanpakken. We willen dat iedereen onze traditie kent van het verdedigen van end-to-end versleuteling en erop vertrouwt dat we ons inzetten om hun privacy en beveiliging te beschermen.”

WhatsApp heeft via WhatsApp Status meer informatie gegeven en zal dit blijven doen.

Banner in WhatsApp

In de komende weken wordt er ook via een banner in WhatsApp meer informatie getoond die mensen in hun eigen tempo kunnen lezen. Daarnaast kan je ook op deze pagina zien wat er veranderd als je akkoord gaat met de privacyvoorwaarden. Uiteindelijk zal het bedrijf “mensen eraan herinneren om deze updates te bekijken en te accepteren, zodat ze WhatsApp kunnen blijven gebruiken.”

Sneer naar de concurrentie

WhatsApp laat ook weten hoe ze denkt over de concurrentie en hun beweringen over privacy en beveiliging ten opzichte van WhatsApp.

We begrijpen dat sommige mensen misschien wel kijken wat andere apps te bieden hebben. We hebben gezien dat sommige van onze concurrenten beweren dat ze de berichten van mensen niet kunnen zien. Maar als een app geen end-to-end versleuteling biedt, betekent dat standaard dat ze je berichten kunnen lezen. Andere apps zeggen dat ze beter zijn omdat ze minder inzage in informatie hebben dan WhatsApp. We zijn ervan overtuigd dat mensen op zoek zijn naar apps die betrouwbaar en veilig zijn, zelfs als dit betekent dat WhatsApp toegang tot een beperkte hoeveelheid gegevens heeft.

Statement van WhatsApp

Meer informatie

Wat vind je van deze informatie van WhatsApp? Overtuigt het je ervan om op het platform te blijven, of ben je nog steeds tegen de nieuwe privacywijzigingen ook al hebben wij er in Europa voorlopig nog niks mee te maken? Twijfel je tussen verschillende chat-apps? Check dan onze grote vergelijking tussen meerdere chat-apps, ons interview met de nieuwe Nederlandse community '#Duidelijksignaal' en ons interview met een beveiligingsexpert van ESET Nederland over chat-apps. Deel ook je mening in de reacties hieronder.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties