WhatsApp's verdwijnende foto's en video's zijn teleurstellend

WhatsApp's verdwijnende foto's en video's zijn teleurstellend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om foto's en video's te verzenden die na het bekijken gewoon verdwijnen. Nu is ook duidelijk geworden dat andere die media gewoon kunnen vastleggen in een screenshot zonder dat de afzender ervan weet.

WhatsApp verdwijnende media

WhatsApp gaat straks wat meer op Snapchat lijken, met foto's en video's die automatisch weer verdwijnen. In het geval van WhatsApp verdwijnt de media meteen nadat de ontvanger het filmpje of de foto heeft bekeken. De bekende geruchtenverspreider WABetaInfo Geeft nu meer info over deze aankomende functie, maar die is weinig bemoedigend.

Het gaat om een nieuwe pop-up-melding waarin WhatsApp uitlegt hoe de verdwijnende media werkt. In die omschrijving lezen we het volgende: "Als je deze instelling activeert, kunnen ontvangers je foto's en video's openen alvorens ze verdwijnen. Houd er rekening mee dat ze nog steeds screenshots kunnen maken voor ze weg zijn."

WhatsApp's verdwijnende foto's en video's zijn teleurstellend

De pop-up-melding

Ongehinderd screenshots maken

Volgens WaBetaInfo hoeven we niet te rekenen op een functie in WhatsApp die screenshots van de ontvanger detecteert en de verzender daarover inlicht. Dat is eerder teleurstellend, want zo vervalt het hele voordeel van de verdwijnende foto's. Andere apps die zo'n feature hebben ingebouwd, waaronder Snapchat, waarschuwen wel bij het nemen van screenshots.

Gerelateerde artikelen

Dankzij de pop-up-melding krijgen we nu wel de bevestiging dat de verdwijnende media ook voor video's zal werken. Daarover was eerst nog geen zekerheid. WhatsApp gaat de functie, wanneer ze klaar is, vermoedelijk eerst uitrollen voor Bèta-gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer we dat mogen verwachten.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk