Webversie Gmail krijgt een nieuw ontwerp met tweede zijmenu

Webversie Gmail krijgt een nieuw ontwerp met tweede zijmenu

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In de komende weken zal je in Gmail voor desktop een nieuwe design te zien krijgen. Google noemt het nieuwe uiterlijk 'a new, integrated view for Gmail' en dat ziet er zo uit.

Nieuwe zijbalken in Gmail

Google noemt het nieuwe design de 'nieuwe geïntegreerde weergave' en dat moet het voor de Gmail-gebruiker "gemakkelijk maken om te schakelen tussen belangrijke applicaties zoals Gmail, Chat en Meet vanuit één uniforme locatie." Als eerste is er een nieuwe linkerzijbalk met grote, pilvormige pictogrammen voor Mail, Chat, Ruimtes en Meet. Onderin staan de recente chats. Deze balk is dus speciaal ingericht voor de communicatietools van Google.

Naast de nieuwe linkerzijbalk is er in het nieuwe design nog een zijbalk te vinden. Deze balk is gereserveerd voor je berichten en labels. We zien er dus de bekende opties zoals Inbox, Concepten, Gesnoozed en Verzonden. Daaronder worden de labels weergegeven en bovenin zien we een blauwe 'Opstellen'-knop in plaats van een rode knop. Het gehele nieuwe uiterlijk met de ronde elementen komt overeen met Android 12.

Zoekfunctie wordt uitgebreid

Google zal in de komende maanden de zoekfunctie in Gmail ook verbeteren. Je krijgt dan naast e-mails ook zoekresultaten vanuit Google Chat te zien. Google wil het hierdoor gemakkelijker maken om te vinden wat je nodig hebt, zonder dat je daarvoor binnen een specifiek product hoeft te zoeken.

Wanneer kan je met het nieuwe design aan de slag?

Vanaf dinsdag 8 februari rolt Google het nieuwe uiterlijk naar Gmail-gebruikers uit. Je kan dan via het pop-upvenster in de rechterbenedenhoek van je scherm het nieuwe uiterlijk inschakelen. Vind je het niks? Dan kan je via de instellingen in Gmail terugkeren naar de het oude design. De nieuwe versie wordt in april automatisch voor iedereen aangezet. Je kunt dan nog steeds terug naar het oude ontwerp.

Google geeft aan dat vanaf die tijd ook een nieuwe navigatie voor Chat in Gmail wordt uitgerold. Dat ziet er dan uit zoals in de screenshots hieronder.

Ga jij het nieuwe design in Gmail inschakelen als je een melding krijgt? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk