Webversie Gmail krijgt deze verdwenen functie weer terug

Webversie Gmail krijgt deze verdwenen functie weer terug

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De knop waarmee je een bericht in Gmail kunt opstellen, krijgt zijn oude uiterlijk weer terug. Google herstelt de oude knop omdat deze volgens feedback van gebruikers veel intuïtiever is.

Gmail bericht opstellen

Het verwijderen van de oude grote Gmail-knop voor het maken van een nieuwe e-mail heeft vrij weinig positieve feedback bij de meerderheid van de gebruikers opgeleverd. Google gaat gelukkig wat met deze feedback doen en de oude situatie herstellen. De oude Bericht opstellen-knop maakt nu een comeback. Op laptops en Chromebooks kan je straks dus niet meer verkeerd klikken met je muis.

Gerelateerde artikelen

De Opstellen-knop wordt niet alleen groter maar krijgt ook tevens afgeronde hoeken, wat we kennen van het Material You-design van Android 12. Gmail voor Android kreeg onlangs dezelfde vormgegeven knop, maar dan met de dynamische thema's in Android 12. Verder zien we het bekende rode potloodje en daarnaast de tekst 'Opstellen'.

Webversie Gmail krijgt deze verdwenen functie weer terug

Uitrol Opstellen-knop

Zowel Gmail-gebruikers met een zakelijk als met een persoonlijk account, kunnen de knop vanaf 3 november in hun inbox zien verschijnen. Houd er echter rekening mee dat het tot 15 dagen kan duren voordat het voor iedereen beschikbaar is.

Google wil ook voorkomen dat e-mails verkeerd terechtkomen en heeft daarom heel wat verbeteringen uitgerold voor de interface die je ziet als je een e-mail opstelt. Daarnaast kan je ook spraak- en video-oproepen starten vanuit Gmail en e-mails snoozen tot een later tijdstip.

Ben jij blij met de beslissing van Google om de oude Opstellen-knop terug te brengen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk