Waze ontvangt update met nieuw uiterlijk en 'stemmingen'

Waze ontvangt update met nieuw uiterlijk en 'stemmingen'

Waze krijgt likje verf

Waze heeft een behoorlijke lik verf gekregen. Niet alleen het logo is veranderd, ook de typografie en de interface zijn onderhanden genomen. Waze hoopt zo de app een frisser uiterlijk te geven. Daarnaast introduceert de navigatie-app ook de zogenaamde 'stemmingen'. Dit zijn volgens het bedrijf avatars die het humeur van de automobilist weergeven voor andere gebruikers.

Waze heeft deze nieuwe look samen met de community ontworpen. Het was voor Waze belangrijk om beter te begrijpen hoe de gebruikers over de app denken. De samenwerking vond plaats via community meetups, een onderzoek bij 13.000 chauffeurs en via willekeurige vragen aan Waze-fans. Waze trok hieruit de volgende conclusie: "Uit de samenwerking met de community bleek dat Wazers vooral de bestaande elementen wilden behouden, maar meer consistentie en eenvoud verkozen. Ook wilde de gemeenschap meer mogelijkheden krijgen voor persoonlijke expressie."

Nieuwe icoontjes in de Waze-app

Nieuwe icoontjes in de Waze-app

Waze krijgt humeurige update

Er zijn 30 nieuwe Stemmingen, waaronder ‘milieuvriendelijk’, ‘skeptisch’, ‘wagenziek’, ‘zen’ en ‘robot’. Er zullen regelmatige nieuwe worden toegevoegd. Waze vindt deze Stemmingen belangrijk omdat ze bestuurders in staat stellen zichzelf te uiten en hun emoties aan andere gebruikers te communiceren.

Wil je een bijpassende Stemming selecteren? Werk Waze dan bij naar de nieuwste versie en volg deze drie stappen:

> Tik in het Menu op je gebruikersnaam

> Open 'Mijn Waze' te openen

> Tik op 'Stemming' om alle Stemmingen te zien

Waze stemmingen

Stemmingen in de Waze-app

Naast de Stemmingen en het likje verf heeft Waze zijn kaartweergave ook aangepast. Dit is gebeurd op basis van een stratenmodel: “block-by-block”. Waze heeft bovendien gekozen voor heldere en duidelijk kleuren in de app om zo het inclusieve en internationale karakter van de community te benadrukken.

Thanks, Jiri!

Waze - GPS, Kaarten, Verkeersinfo & Live Navigatie
Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer