Waze heeft speciale Retromodus in jaren 70-, 80- of 90-stijl

Waze heeft speciale Retromodus in jaren 70-, 80- of 90-stijl

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Dankzij een update voor Waze kan je de app volledig aanpassen in retro-stijl. Je kan onder andere de stemming, de stem van de navigatie en je voertuigpictogram personaliseren. Zo kan je in Waze zo maar ineens rijden met een hippiebusje of een racewagen, terwijl een aerobics-lesgever uit de jaren 80 je aanwijzingen geeft.

Waze Retromodus

Veel autobestuurders zweren al jarenlang bij Waze en de app krijgt nu leuke personalisatiefuncties, dat maakt Waze in een blogbericht bekend. Je kan je app nu aankleden in een 70's-, 80's- of 90's-thema met de Retromodus.

Als je je Waze-ervaring wil personaliseren, dan kan je een ander plaatje kiezen voor je voertuig, de stemming die je deelt of je kiest een andere stem voor de navigatie. Alle stemmen voor de routebegeleiding zijn wel Engelstalig en je kan kiezen uit: een dj uit de jaren 70, een aerobics lesgever van de jaren 80 en een popster uit de nineties.

Retrostemming

Stemmingen zijn een manier om je humeur op de kaart te delen met andere Waze-gebruikers. Al kan een stemming soms ook praktisch zijn als je met een plaatje een file aankondigt of wegwerkzaamheden. De stemmingen van de Retromodus zijn vooral leuk bedoeld en ze geven typische objecten weer uit elke tijdspanne. Denk aan een lavalamp uit de seventies, een radio op batterijen van de jaren 80 en een oude desktopcomputer uit de jaren 90.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Waze heeft speciale Retromodus in jaren 70-, 80- of 90-stijl

Als je de retromodus zelf wil instellen, dan druk je in Waze op de knop Mijn Waze. Vervolgens ontdek je de menuoptie Rij met de jaren 80 en als je daarop tikt kan je je navigatie-app personaliseren. De feature is nu beschikbaar voor alle Waze-gebruikers.

Kritiek van gebruikers

Toch wordt de Retromodus door een deel van de Waze-community eerder lauw onthaald. Op de sociale nieuwsapp Reddit onderstrepen gebruikers dat ze veel liever andere verbeteringen in de app hadden gezien. Volgens velen verloopt de ontwikkeling van Waze trager sinds de app onder de vleugels van Google is gekomen en dat is ook kritiek die vorig jaar is geuit door de vroegere Waze-CEO.

Wat denk jij, vind je de retromodus een leuke toevoeging, of had je ook graag andere verbeteringen in Waze gezien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Waze
Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk