Waze krijgt volgende maand reissuggesties en verkeersmeldingen

Waze krijgt volgende maand reissuggesties en verkeersmeldingen

Waze rijstrookbegeleiding 

Navigatie-app Waze kondigde in augustus nog de rijstrookaanduidingen aan en nu komt het bedrijf met nog meer nieuwe functies. Allereerst is er de rijstrookbegeleiding die in Nederland en België al beschikbaar is. Het gif'je hieronder laat zien hoe dit precies in de app in zijn werk gaat.

Waze rijstrookbegeleiding

Bekijk het gif'je hier

Waze reissuggesties

Waze werkt ook aan de functie 'Reissuggesties', die volgende maand worden uitgerold. Deze reissuggesties laten aanbevelingen zien op basis van eerdere reizen die je hebt gemaakt. Zodra je de app start, verschijnt er een lijst met plaatsen die je mogelijk nog een keer wilt bezoeken, samen met een verwachte aankomsttijd voor de duur van de reis. De functie zou ergens volgende maand moeten verschijnen.

Waze reissuggesties

Bekijk het gif'je hier

Waze verkeersmeldingen 

Waze maakt zich ook op om volgende maand verkeersmeldingen te lanceren. Deze functie waarschuwt je als het verkeer naar je favoriete of meest bezochte bestemmingen slecht begint te worden. Dus als je vaak naar Leeuwarden reist om je schoonmoeder te bezoeken, dan ontvang je van tevoren verkeersmeldingen om je te laten weten dat de rit iets langer kan duren dan normaal (wat een goed excuus kan zijn om het bezoek af te zeggen).

Waze gaf ook aan dat het verbeteringen aanbrengt in de ETA-berekeningen in verband met de COVID-19-pandemie. Omdat er minder auto's op de weg zijn, is het schatten van aankomsttijden iets moeilijker geweest. De update moet hier rekening mee houden en de berekeningen in sommige gebieden hierop aanpassen.

Ten slotte brengt Waze een paar wijzigingen aan in zijn ingebouwde carpoolservice met realtime ritten en direct boeken, waarbij gebruikers automatisch ritverzoeken kunnen accepteren zonder dit handmatig te hoeven doen.

Gebruik jij Waze als navigatie-app of een andere? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Waze - GPS, Kaarten, Verkeersinfo & Live Navigatie
Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties