Waze is in kerststemming, zo schakel je het tijdelijke kerstthema in

Waze is in kerststemming, zo schakel je het tijdelijke kerstthema in

Met iets meer dan één week te gaan voordat het kerst is, is de navigatie-app Waze volledig in kerststemming. Als kerstcadeau voor zijn gebruikers heeft het Waze-team kerstelementen in zijn app verwerkt, zoals een ‘Rijden met de kerstman’-functie. Zo schakel je het (tijdelijke) thema in.

Waze een kerstman

Met het kerstseizoen van 2020 in zicht, heeft Waze meerdere kerstfuncties aan zijn app toegevoegd. Waze wil daarmee zorgen voor een kerststemming, ook in deze lastige tijden. Tot het einde van deze maand kun je genieten van de arrenslee van de kerstman, of rijd je rond als kerstman. Om helemaal in kerstsfeer te komen, kun je de stem van de kerstman inschakelen voor stembegeleiding tijdens het rijden.

Waze is in kerststemming, zo schakel je het tijdelijke kerstthema in

Kerstsfeer in Waze, beeld: HowToGeeks

Mocht je andere ‘Waze-weggebruikers’ willen verblijden met de kerstsfeer, dan kun je met één klik als kerstman rondrijden – de functie om als kerstman rond te rijden is dus voor anderen zichtbaar. Mocht je nog nooit van Waze gebruik hebben gemaakt, dan is dit het perfecte moment om de app eens uit te proberen. Waze is onderdeel van het Google Maps-ecosysteem, maar heeft een flinke community opgebouwd met gebruikers die flitsers en wegoponthoud met elkaar delen.

Kerstthema inschakelen

Waze heeft het inschakelen van deze kerstfuncties makkelijk gehouden; je hoeft geen afzonderlijke apps of thema’s te downloaden. Verder hoef je niet ingelogd te zijn om de kerstsfeer in de auto te halen. Zoals eerder aangegeven zullen deze functies wel verdwijnen – middernacht op 31 december schakelt Waze de kerstgerelateerde extra’s weer uit. Hieronder vind je de stappen om de functies in te schakelen:

  1. Klik op de zoekoptie linksonder
  2. Klik in de zijbalk op ‘Rijden met de kerstman’
  3. Kies de kerstfuncties die je in wil schakelen
  4. Klik op ‘klaar’ en geniet van de kerstsfeer

Op de redactie was de functie (nog) niet aanwezig in de Waze-app. Het is onbekend of iedereen de functie direct heeft ontvangen, of dat Waze het via de servers uitrolt. Mocht je de functie niet zien, dan kun je deze link gebruiken om de kerstfuncties alsnog in te (proberen te) schakelen. Kreeg jij de kerstfuncties wel te zien in de zijbalk? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Waze - GPS, Kaarten, Verkeersinfo & Live Navigatie
Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties