Tikkie krijgt nieuwe functie voor groepsuitgaven, zo werkt het

Tikkie krijgt nieuwe functie voor groepsuitgaven, zo werkt het

Met Groepie kun je een groep aanmaken met andere Tikkie-gebruikers om gezamenlijk jullie uitgaven bij te houden en te verrekenen via een Tikkie. Zo werkt de nieuwe functie.

Tikkie
Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Meer info

Wat is Groepie?

Groepie is een nieuwe functie in de Tikkie-app waarmee je met meerdere mensen groepsuitgaven kunt bijhouden en verrekenen. Met deze functie wil ABN Amro de groepsbetalingen in de Tikkie-app een stuk eenvoudiger maken. Je kan Groepie vergelijken met de app WieBetaaltWat.

Het werkt snel en simpel: je maakt in de Tikkie-app een Groepie aan, waarin deelnemers hun kosten kunnen delen. Leden uitnodigen kan onder andere via WhatsApp. Het rekenwerk kun je vervolgens aan Tikkie overlaten, zodat je nooit meer gedoe over geld hebt en niet alles op de achterkant van een bierviltje hoeft uit te rekenen.

Wil je de kosten van een weekend weg, een teamuitje of een vrijgezellenfeest delen met familie, vrienden of collega's? Of wil je lange-termijn-uitgaven, zoals alle uitgaven tussen de huisgenoten in een studentenwoning, bijhouden en verrekenen? Volg dan deze stappen:

  1. Open de Tikkie-app
  2. Tik op de plus rechts onderin
  3. Kies voor Groepie 
  4. Waarvoor is de groep? Vul een naam in bijvoorbeeld 'vriendenweekend'
  5. Nodig je vrienden uit via WhatsApp of een andere app
  6. Vul de uitgave(n) in en geef aan wie er mee betaalt (iedereen of een aantal mensen)
  7. Verreken de kosten met een Tikkie

Bekijk de tussenstand

Vervolgens kan je via de aangemaakte Groepie alle groepsuitgaven op de voet volgen en zien wie elkaar welk bedrag per saldo nog schuldig is. Groepie maakt namelijk automatisch de tussenstand op. Tik op de tussenstand-knop en stuur meteen een Tikkie door op een naam te tikken. Je kunt er ook voor kiezen om met maar één persoon te verrekenen, bijvoorbeeld omdat je veel geld van deze vriend terugkrijgt. Nadat jullie hebben verrekend wordt de tussenstand bijgewerkt en blijft jouw Groepie gewoon doorgaan.

En heb je een vriend die vergeet mee te doen aan Groepie? Je kunt je vrienden ook handmatig toevoegen. Handig, dan kan de rest van de groep alle uitgaven alvast toevoegen en verdelen.

Met Groepie in de Tikkie-app kunnen er volgens de ABN Amro geen misverstanden ontstaan en houden alle gebruikers altijd zicht op de uitgaven die worden ingevoerd in een Groepie. Zo kan iedereen bijdragen aan de pot en zijn kosten niet meer aanleiding tot kopzorgen.

Gebruik jij regelmatig Tikkie? Wat vind je van de Groepies? Laat het weten in de reacties.

Lees meer over:
Financiën Tikkie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties