Wandelen of fietsen dit weekend? Met deze route-app kun je meteen op pad

Wandelen of fietsen dit weekend? Met deze route-app kun je meteen op pad

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het wordt aankomend weekend mooi weer om eventjes van de natuur te genieten. Met de IVN Routes-app op je telefoon kun je meteen erop uit.

IVN Routes

IVN Routes is de app van de Nederlandse organisatie IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Deze organisatie wil mens en natuur verbinden door jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doet IVN met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes, maar ook met de IVN Routes-app.

Screenshot van de IVN Routes-app

Zoeken naar een leuke wandel- of fietsroute

Het leuke van deze app is dat je kan wandelen en fietsen door de natuur in Nederland vergezeld door je eigen (digitale) IVN natuurgids. De app bevat namelijk meer dan 250 routes die je te voet of met de fiets kunt volgen en je onderweg voorzien van leuke informatie.

Je zoekt allereerst een route in het zoekscherm waarmee de app opstart. Je kan in de buurt zoeken maar ook op een plaats waar je bijvoorbeeld naartoe gaat dit weekend.

Screenshot van de IVN Routes-app

Je kan de zoekopdracht filteren op doelgroep, zoals kinderen, ouderen, gezinnen of ervaren en actief. Verder kan er gezocht worden op verschillende onderwerpen zoals stadsroutes, paddenstoelen en of strandroutes. Op deze manier zal IVN een passende route voor je zoeken. Je kan ook meteen op de kaart zoeken naar een leuke IVN-Route.

Informatie tijdens de route

Voordat je gaat wandelen of fietsen kun je wat informatie over de route bekijken en deze delen met je wandel- of fietsmaatjes. Daarna download je de route naar je telefoon zodat je zonder internetverbinding de route kunt afleggen en tik je op 'Start route' om te beginnen. Je wandelt of fietst via de getoonde route op de kaart en onderweg vind je in de app nuttige informatie over de aanwezige natuur, gebouwen, standbeelden, parken en meer. Veel informatie is ook via een geluidsbestand te beluisteren.

Screenshot van de IVN Routes-app

De routes bieden volgens de organisatie meer dan alleen links, rechts of rechtdoor maar routes voor wandelaars en fietsers in de mooiste natuur van Nederland.

Screenshot van de IVN Routes-app

Ben je op het eindpunt aanbeland? Dan kun je naast een beoordeling van de route (met sterren) ook een opmerking voor de beheerder maken.

De IVN Routes-app is gemaakt door natuurvrijwilligers voor natuurliefhebbers en dat merk je aan de zorgvuldig uitgekozen routes met interessante details die je tijdens de wandeling of fietstocht op je gemak kunt lezen of beluisteren. Ga jij met deze app aan de wandel of gebruik je een andere app hiervoor? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

IVN Routes

IVN Routes

IVN Routes is de app van de Nederlandse organisatie IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) die zich richt op natuureducatie en natuurbele ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk