VS geeft TikTok-ban op, populaire app kan op zijn twee oren slapen

VS geeft TikTok-ban op, populaire app kan op zijn twee oren slapen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De deadline van 12 november is verstreken, en hoewel er geen deal is tussen TikTok en de Amerikaanse overheid, wordt de app niet verbannen uit de VS. Dat is het gevolg van een uitspraak van een rechter in de VS, en het Amerikaanse Commerce Department respecteert het oordeel.

TikTok-ban

Al maandenlang was het spannend bij TikTok, maar die onzekerheid maakt plaats voor opluchting. De TikTok-ban waar de regering Trump mee dreigde in de Verenigde Staten komt er niet. TikTok moest volgende de Amerikaanse Commerce department - na uitstel - een overnamedeal sluiten met een Amerikaans bedrijf tegen 12 november. Dat akkoord is er niet gekomen, maar van een ban is dus geen sprake.

Die wending is het gevolg van een uitspraak van een Amerikaanse rechter vorige maand in een rechtszaak waar ook influencers bij betrokken waren. De rechter in de stad Philadelphia oordeelde toen dat de dreiging vanuit China die de overheid in de VS aanklaagde slechts hypothetisch is. het was vervolgens wekenlang wachten op een reactie van de Amerikaanse Commerce Department, maar die is er gisteren dan toch gekomen, net voor het verstrijken van TikTok's deadline.

VS geeft TikTok-ban op, populaire app kan op zijn twee oren slapen

Wapenstilstand

"Het departement houdt zich aan de voorwaarden uit deze uitspraak", staat te lezen in een officiële mededeling. In het document lezen we dat het zogenaamde Executive order van de Amerikaanse overheid ongedaan wordt gemaakt en dat de ban dus niet in werking treedt. Alles wijst erop dat de overheid zich neerlegt bij de beslissing van de rechter en niet in beroep gaat. Al kan de aankomende machtswissel in het Witte Huis die doorgaat in januari, in principe wel zaak opnieuw doen aanwakkeren.

Gerelateerde artikelen

Oorspronkelijk zou de populaire video-app al in september uit de Play Store en App Store verdwijnen, maar toen volgde een uitstel tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Als TikTok net voor die belangrijke gebeurtenis zou verdwijnen, dan haalde de VS in feite een platform weg waarop mensen hun mening kunnen uiten, zo stelden advocaten van ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok. De rechter uit Philadelphia volgde ook die redenering.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk