Privacyvriendelijke Vivaldi-browser voor Android is volledig vernieuwd

Privacyvriendelijke Vivaldi-browser voor Android is volledig vernieuwd

Vivaldi-browser

Vorig jaar kwam de bekende, privacyvriendelijke Vivaldi-browser voor desktop voor het eerst aandraven met een bèta-app in de Play Store. Ondertussen is er een stabiele versie, en Vivaldi heeft nu ook achter de schermen werk verricht om een grote update uit te brengen wat betreft het ontwerp en de functies van zijn browser. Dat maakt Vivaldi bekend op zijn website.

Wat het design betreft, speelt Vivaldi helemaal in op de trend die stelt dat zoveel mogelijk functionaliteiten aan de onderkant van een telefoon moeten worden weergeven. We zien dat bijvoorbeeld bij het Material Design van Google waar menu's onderaan te vinden zijn in plaats van aan de zijkant via een hamburgermenu. Dat is een logische zet, want telefoons worden steeds groter, en tegelijk is het voor gebruikers minder handig om hun toestellen met één hand te bedienen als de interface zich grotendeels bovenaan het scherm afspeelt. Daarom stopt Vivaldi nu zijn tabbladen, bladwijzers, geschiedenis, notities en downloads onderaan.

Beeld van de browser

Trackers en tabbladen

Naast die belangrijke interfacewijziging verbetert Vivaldi ook zijn 'Tracker and Ad Blocker'. Die maakte al langer een einde aan trackers en storende advertenties, maar nu kan je als gebruiker kiezen uit verschillende lijsten van geblokkeerde bronnen, of kan je zelf een lijst aanmaken. Vivaldi wil de controle volledig bij zijn gebruikers leggen.

Verder komt de browser ook met een nieuw overzicht van tabbladen, en je kan nu vlot vanuit de onderkant van je scherm wisselen tussen actieve tabbladen, recent gesloten tabbladen, privétabbladen en tabbladen die je gesynchroniseerd hebt tussen je apparaten. Ga jij de nieuwe versie downloaden? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Vivaldi Browser: Snel & veilig, incl. ad blocker
Vivaldi is een nieuwe webbrowser met geïntegreerde advertentieblokkering, bescherming tegen traceerders en vele handige ingebouwde functies. Je kunt browsen met onz ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties