Vine stopt 'binnen enkele maanden', reden onbekend

Vine stopt 'binnen enkele maanden', reden onbekend

Vine

Gisteren maakte Twitter de cijfers voor het derde kwartaal bekend en ook liet het bedrijf weten zo'n 350 mensen te gaan ontslaan. Het gaat qua nieuwe leden wat beter met de dienst, maar er wordt nog steeds verlies geleden.

Misschien niet geheel toevallig heeft het bedrijf nu ook laten weten te stoppen met videodienst Vine. Met de dienst, die al jaren te gebruiken is, kun je korte video's maken van maximaal 6 seconden en deze delen met al je volgers. Wanneer de dienst precies offline gaat heeft het bedrijf nog niet laten weten, maar dat zal "ergens in de aankomende maanden zijn". Wel blijft de huidige website online en daar kun je alle Vines dan ook blijven bekijken of downloaden. Of dat voor eeuwig is, is natuurlijk de vraag dus memorable fimjpes downloaden is misschien geen heel gek idee.

Een precieze reden voor het stoppen met de dienst is ook niet naar buiten gebracht. Of het ligt aan tegenvallende cijfers of bijvoorbeeld de concurrentie met apps zoals Snapchat horen we misschien later. Toen Twitter, Vine overnam, bracht de app mooie toevoegingen, maar naast andere apps zoals Snapchat, kreeg ook Twitter zelf steeds meer soortgelijke Vine-functionaliteit.

Reactie Vine-oprichter

Vine werd in 2012 opgericht door Rus Yusupov, samen met Colin Kroll en Dom Hofmann en Twitter kocht de dienst over voor zo'n 30 miljoen dollar. Yusupov stuurde na de medeling via een blogpost een korte tweet de wereld in, waarin hij riep om "nooit je bedrijf te verkopen". Als sinds de grote release in 2013 werd Vine niet voorzien van noemenswaardige en grote updates, waardoor het de concurrentie aan kon gaan met andere populaire apps en nu zal het doek dan binnenkort ook definitief gaan vallen.

Beschikbaarheid

Toch nog even checken hoe Vine precies werkt, download de app dan via onderstaande knop.

Bron: Medium, Twitter & TechCrunch

Lees meer over:
Sociaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties