Videoland-app: nu voor iedereen te downloaden

Videoland-app: nu voor iedereen te downloaden

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Videoland Unlimited

Begin mei ging onze Dim al op pad om eens uitgebreid te spreken met de oprichter van Videoland, Co Mast. Er werd ingegaan op de oprichting van Videoland en natuurlijk over de nieuwe Unlimited-service die nu voor iedereen beschikbaar is. De dienst moet een beter en recenter aanbod bieden dan andere videostreamingsdiensten zoals Netflix. Ook heet Videoland producties in eigen beheer en kan er ook worden gekeken naar erotiek, hetgeen bij andere diensten niet kan.

Kijken maar

De bijbehorende Videoland-applicatie is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store, maar is alleen beschikbaar voor tablets. Als je voor de eerste keer inlogt, moet je even een account aanmaken en daarna kun je je heerlijk op de bank nestelen en genieten van vele films en series, waarvoor je maandelijks één vast bedrag moet betalen. De applicatie toont allerlei filmcovers en als je op het hoofdscherm naar beneden scrollt zul je zien dat deze gecategoriseerd zijn op bijvoorbeeld 'best bekeken', 'Top 100' of 'Onlangs toegevoegd'.

Videoland Unlimited
Via een hamburgermenu aan de linkerkant van het scherm is het ook mogelijk om te kiezen tussen verschillende categorieën zoals films, series of de kindersectie. Ook is er een zoekfunctie in de app te vinden, waarmee je direct kunt zoeken naar allerlei films en series. De applicatie ziet er soms wat druk uit door alle filmcovers en ik mis hier en daar een categorie zoals animatie of horror.

Uiteraard kun je trailers bekijken, reviews lezen of korte beschrijvingen van de films doornemen. Ook is het mogelijk om content toe te voegen aan de watchlist om deze later te kunnen bekijken en ook kun je linkjes delen via verschillende (social media) apps.

Videoland Unlimited
De applicatie werkt simpel en snel, ziet er strak uit, maar toch gebeurde het regelmatig dat deze werd afgesloten zonder opgaaf van redenen, we gaan er vanuit dat dit snel opgelost zal worden. Het daadwerkelijk streamen van videomateriaal liep ook nog regelmatig vast hier en daar moet misschien toch nog echt aan gesleuteld worden.

Kosten

De kosten voor deze service liggen op € 10 per maand en de dienst is maandelijks opzegbaar. Daarvoor kunnen vier mensen een profiel aanmaken en apart van elkaar een film of serie bekijken. Deze profielen kunnen aangepast worden aan de leeftijd of de mogelijkheid tot het kopen van films of juist niet. De eerste maand wordt trouwens gratis aangeboden, maar je moet wel één cent betalen, ter verificatie van je rekening. De films die je voor dit vaste bedrag kunt kijken zijn aangegeven met een gele banner met daarin een rode u van Unlimited. Als je een speciale dagfilm of recente film wilt kijken, betaal je hiervoor wel een extra bedrag bovenop de maandkosten. Als je reviews achterlaat kun je wel 'Moviepoints' verdienen en met deze punten kun je deze films weer met korting bekijken. Deze punten zijn ook te koop via onder andere de website van de dienst.

Beschikbaarheid

De applicatie is gratis te downloaden, maar werkt alleen op tablets die draaien op Android 4.0.3 of hoger. Tevens heb je dus een abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van deze dienst, maar de eerste maand kost je slechts één cent ter verificatie.

Videoland

Videoland

Wat is Videoland? Videoland is een online videodienst met groot aanbod aan series en films van eigen bodem én internationaal. Bij Videoland kijk je waar en wann ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk