Plan het delen van je locatie met Vertrouwde Contacten

Plan het delen van je locatie met Vertrouwde Contacten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Trusted Contacts

De app Vertrouwde Contacten, in het Engels Trusted Contacts, laat je een aantal contactpersonen kiezen die jouw locatie op mogen vragen wanneer ze denken dat er iets met je aan de hand is. Wanneer ze geen contact met je kunnen krijgen, kunnen ze een locatieverzoek doen en wanneer je daar niet binnen vijf minuten op reageert, wordt je locatie automatisch gedeeld.

Wanneer je zelf 's avonds in het donker naar huis wandelt of fietst en je voelt je onveilig, kun je ook tijdelijk je locatie zelf delen met deze vertrouwde contacten. Ze kunnen je dan virtueel volgen tot je thuis aangekomen bent.

Delen plannen

De deelfunctie is nu uitgebreid met de mogelijkheid om het delen van je locatie te plannen, waarbij je vertrouwde contacten automatisch een melding krijgen wanneer het tijdstip bereikt is. Doordat de plannen op de Google-servers worden vastgelegd, zal deze melding ook verstuurd worden wanneer je telefoon uitstaat, bijvoorbeeld als je accu leeg is. Je contactpersonen krijgen dan jouw laatste bekende positie te zien.

Bij het inplannen van het delen van je locatie heb je alsnog de mogelijkheid om deze uit te schakelen, zodat je mensen niet onnodig ongerust maakt met een locatiemelding.

Update Vertrouwde Contacten

De update naar versie 1.6 van Google Vertrouwde Contacten wordt nu uitgerold. Doordat Google updates altijd stapsgewijs uitbrengt, kan het even duren voordat jij de app ook vanuit de Play Store kunt updaten. Het is eventueel ook mogelijk om het installatiepakket hier handmatig te downloaden.

Vertrouwde contacten

Vertrouwde contacten

Met Vertrouwde contacten kun je familie en vrienden in staat stellen, je te vinden in een noodsituatie, ongeacht wat er aan de hand is. Andersom geldt dit natuurlijk ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk