Versturen Word, Excel of Powerpointbestanden via WhatsApp nu mogelijk

Versturen Word, Excel of Powerpointbestanden via WhatsApp nu mogelijk

WhatsApp

Als je bètatester van WhatsApp bent is de laatste versie die nu beschikbaar is 2.16.25 en vanaf deze versie is het mogelijk om naast PDF-bestanden ook andere documenten te versturen via de applicatie. Je kunt deze niet direct openen via WhatsApp zelf, maar hebt hiervoor een applicatie nodig die de bestandsformaten kan lezen. Zo kan je nu ook Word-, Excel en Powerpointbestanden doorsturen via de messenger-applicatie. Bij nieuwe bestandstypes (.docx in plaats van .doc) krijg je ook te zien uit hoeveel pagina's het bestand bestaat. Tekstbestanden kon je in een eerdere versie al versturen, maar deze werden omgezet naar het PDF-formaat, wat nu niet meer zal gebeuren.

Je kunt de bestanden versturen via een filemanager, door even op het juiste bestand te klikken en vervolgens te verzenden via WhatsApp. Je kunt ook in de chat-app zelf een bestand selecteren, door te klikken op het paperclipje en vervolgens te kiezen voor document. Daarna is het even zoeken naar het juiste bestand om deze te versturen. Openen van deze documenten werkt ook niet in WhatsApp web, waarmee je via een computer kunt chatten. Als je de berichten selecteert in het chatvenster om te verwijderen, wordt er ook gevraagd of je de bestanden van je toestel wilt verwijderen, maar je kunt het vakje hierbij uitvinken, waardoor de content op je device zal blijven staan.

Via: DroidApp

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties