Het vernieuwde Google Discover rolt nu naar meerdere gebruikers uit

Het vernieuwde Google Discover rolt nu naar meerdere gebruikers uit

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Discover

Voorheen Google Now, toen de Google Feed en nu Google Discover: de kaarten met nieuws die in je Google-app en in de launcher zijn verwerkt krijgen elke keer een nieuwe naam, maar komen op hetzelfde neer. Aan de hand van waar je bent en wat je interesses zijn krijg je een stel kaarten voorgeschoteld. Dit zijn veelal nieuwsartikelen, maar het weer komt ook voorbij. Zaken als pakketjes en je vluchten zitten dan weer in de Google Assistent-pagina. Is het nog te snappen? Case in point: we praten hier over Google Discover, de weergave die je ziet als je de Google-app opent of - mits je launcher dit ondersteunt - de meest linkerpagina van je launcher, waar je een soortgelijke weergave aantreft.

Google Discover

Nu is deze Google Discover vernieuwd. Kaarten worden nu per onderwerp gecategoriseerd, zodat je kan zien welke artikelen er nog meer over een bepaald onderwerp gaan om zo een volledig mogelijk beeld over iets te krijgen. Het onderwerp staat met een kleine 'bubble' en icoontje aangeduid. Ook zijn de kaarten nu duidelijker gegroepeerd: gerelateerde berichten hebben bijvoorbeeld nu hun eigen kleine kaartje gekregen. Daarnaast is er ondersteuning voor meerdere talen toegevoegd, maar hoe dit precies in zijn werking gaat is nog niet duidelijk.

Google Discover

Het oude 'donkere thema' in de Google Feed

De laatste en leukste wijziging is de toevoeging van een donker thema. Deze is zoals het nu lijkt alleen nog maar in Google Discover in de launcher zelf verwerkt te zien, en nog niet in de Google-app. Voorheen was er al een soort van donker thema, maar hier werd slechts de achtergrond donker gemaakt. Nu zijn zowel de achtergrond als de kaarten zelf van een donker thema voorzien.

Hiermee borduurt Google voort op het feit dat donkere weergaves op AMOLED-schermen een stuk minder energie verbruiken, zoals het zelf ook al aangaf. Google Telefoon, Google Berichten, Google Nieuws en nog veel meer apps: allemaal kunnen ze nu in een donkere weergave worden gezet. Voor Google Discover hoef je hiervoor geen aparte instelling aan te zetten: als je op de Google Pixel 3 je thema op donker zet zullen de kaarten ook donker worden. Het lijkt erop dat dit donkere thema voorlopig alleen op dit toestel beschikbaar is.

Beschikbaarheid Google Discover

Google Discover wordt op afstand ingeschakeld door Google. Hiervoor hoef je dus geen app te updaten. Op de redactie is de wijziging alleen nog maar door Claudia te zien, zij draait een bèta-versie van de Google-app. Het is de verwachting dat de komende tijd meer gebruikers de nieuwe Google Discover zullen ontvangen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk