Veel hulpapps Pokémon GO geblokkeerd

Veel hulpapps Pokémon GO geblokkeerd

Doei apps

Na de lancering van Pokémon GO zijn er veel, heel veel externe apps gekomen die je proberen te helpen om verder te komen in de game. De laatste weken waren er regelmatig berichten dat apps verwijderd werden uit de verschillende App Stores, maar nu heeft Niantic er nog een schepje bovenop gedaan. Ze hebben het grootste deel van de apps die inhaken op de API van Pokémon GO geblokkeerd. Dit is noodzakelijk, zo leggen ze in een Facebook-post uit, om de game stabiel te laten draaien.

Dit wil dus zeggen dat alle apps die gebruik maken van de gegevens vanuit Pokémon GO nu waarschijnlijk niet meer werken. Dit is echter niet de enige maatregel die genomen wordt, Niantic (en Nintendo), zijn ook aan de slag gegaan om de merknaam Pokémon te beschermen.

[readmore article="186067"]

Inbreuk

De naam Pokémon is beschermd en mag dus niet zomaar gebruikt worden in uitingen en als naam voor apps. In de Play Store zijn de laatste tijd veel apps verwijderd omdat ze inbreuk maken of zich potentieel voordoen als officiële Pokémon-app. Zo is bijvoorbeeld ook de Nederlandse app Poké Radar offline gehaald door Google. De melding die de ontwikkelaars hiervan kregen was dat er sprake zou zijn van deceptive behaviour. Hiermee doelt Google waarschijnlijk op de naam, die zou kunnen impliceren dat het een officiële app is.

Poké Radar heeft een eigen database waarin allerlei Pokémon te vinden zijn inclusief locatie. De app werkt nog wel, er wordt geen gebruik gemaakt van de API, maar is niet meer te downloaden in de Play Store. Deze bijzonder populaire app heeft de laatste weken voor meer dan 800.000 downloads gezorgd. De makers gaan de app in ieder geval opnieuw indienen in de Play Store, wellicht met een andere naam.

In de Play Store, maar ook in de App Store zijn er inmiddels veel apps verdwenen. Hoe de toekomst eruit gaat zien voor third-party-hulpapps is op dit moment nog niet duidelijk. Maar het lijkt erop dat gebruik maken van de officiële data voorlopig niet meer mogelijk wordt.

Lees meer over:
Amusement

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer