Vaulteq: wachtwoordmanager van Nederlandse bodem

Vaulteq: wachtwoordmanager van Nederlandse bodem

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vaulteq Wachtwoordmanager

Vaulteq is een zogenaamde wachtwoordmanager die wachtwoorden versleuteld opslaat zodat de gebruiker deze niet meer ergens hoeft op te schrijven of te onthouden.

Voor elk sociaal netwerk, je router, je Google-account hetzelfde wachtwoord gebruiken, kan echt niet meer. Wanneer één van deze wordt gehackt, dan zijn alle andere accounts ook niet meer veilig. Uiteraard is het vele malen beter om voor elk account een apart wachtwoord in te stellen maar om deze allemaal te onthouden, is voor velen best lastig. Een wachtwoordmanager kan dan uitkomst bieden. Het enige dat je dan hoeft te onthouden is het wachtwoord van deze manager.

Vaulteq is zo'n wachtwoordmanager, vergelijkbaar met LastPass, KeePass of Dashlane, maar dan van Nederlandse bodem. Het bedrijf is in Amsterdam gevestigd en opgericht door Frederik Derksen en Tim Gerrits. Derksen geeft in een interview voor de NOS aan dat Vaulteq zich in de wachtwoordmarkt kan onderscheiden van de rest omdat er meer aandacht is voor privacy, wachtwoorden worden namelijk op een Nederlandse server opgeslagen. Dat kan ook interessant zijn voor bedrijven die vanwege beveiligingsissues geen gebruik willen maken van buitenlandse servers. Derksen: "Omdat onze gegevens hier zijn opgeslagen, vallen alle data onder de strenge Nederlandse privacywetgeving."

Vaulteq bewaart dus inloggegevens, categoriseert deze automatisch en vult gegevens in de browser automatisch in. Verder kan de app wachtwoorden op sterkte analyseren en is er een wachtwoordmanager die alvast sterke wachtwoorden voor je kan bedenken. Daarnaast worden gegevens gesynchroniseerd tussen desktop en smartphones of tablets en biedt het standaard tweestaps-verificatie. Tevens is er ondersteuning voor het inloggen via de vingerafdrukscanner en offline toegang. Opmerkelijk is wel dat de app niet in het Nederlands is.

Vaulteq downloaden

Wil je Vaulteq ook eens proberen? De app is gratis en is te downloaden uit de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken. Voor extra functies in de app kun je Vaulteq Premium aanschaffen. Dit kost €2,99 per maand of €29,99 per jaar.

Vaulteq Wachtwoordmanager

Vaulteq Wachtwoordmanager

Vaulteq is een zogenaamde wachtwoordmanager die wachtwoorden versleuteld opslaat zodat de gebruiker deze niet meer ergens hoeft op te schrijven of te onthouden. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk