Vanaf nu weet je wat de luchtkwaliteit is met Buienradar

Vanaf nu weet je wat de luchtkwaliteit is met Buienradar

De Buienradar-app heeft een update gekregen met daarin een nieuwe luchtkwaliteit-radar. Deze radar geeft meldingen over de luchtkwaliteit.

Buienradar en luchtkwaliteit

De Buienradar-app houd je nu niet alleen meer op de hoogte van buien, sneeuw en muggen, maar ook van de luchtkwaliteit. Buienradar geeft aan dat je in de nieuwe luchtkwaliteit-radar een nieuwe melding kunt aanmaken: de luchtkwaliteitmelding. Je krijgt, als je de melding hebt ingeschakeld, een melding als de luchtkwaliteit op jouw (gekozen) locatie slecht is. Helaas is de melding in de app nog niet in te stellen want de functie wordt niet geopend als je erop tikt, jammer.

Vanaf nu weet je wat de luchtkwaliteit is met Buienradar
Luchtkwaliteitmelding in Buienradar

Tegelijk met de melding is er een nieuwe laag aan het beginscherm toegevoegd waar je de luchtkwaliteit op jouw locatie kunt bekijken. Hoe donkerder de kleur groen, hoe beter de luchtkwaliteit. Je kan een aantal dagen in de toekomst kijken en ook per uur de luchtkwaliteit checken. Verder geeft de app niet veel meer informatie erover.

Vanaf nu weet je wat de luchtkwaliteit is met Buienradar
Laag met luchtkwaliteit in Buienradar

Buienradar 

Buienradar was de eerste Nederlandse app die voor Android uitkwam en de website zelf bestaat al 15 jaar. In 2011 werden de website en bijbehorende apps overgenomen door RTL. In eerste instantie liet Buienradar voornamelijk zien waar buien vielen door middel van een bewegende weerkaart, maar is uitgegroeid tot een uitgebreid weerplatform. In 2020 werd het Plus-abonnement geïntroduceerd voor degenen die de niet meer lastig gevallen willen worden door advertenties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de leukste Nederlandse apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Buienradar - weer
De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

Meer info

Bedankt voor de tip Ronald!

Lees meer over:
Buienradar - weer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties