2 apps die je medische advies kunnen geven tijdens je vakantie

2 apps die je medische advies kunnen geven tijdens je vakantie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ben je gebeten door een vreemd insect? Of zit je met andere een medische vraag tijdens je vakantie? Met deze twee apps krijg je eenvoudig antwoord.

App de Vakantiedokter

Stel, je bent op vakantie en door een insectenbeet krijg je een allergische reactie. Ga je dan naar de plaatselijke arts? Of wil je liever nog even wachten? Je kan er ook voor kiezen om via App De Vakantiedokter van het Zilveren Kruis contact op te nemen met een Nederlandse medisch expert. Dat kan ook als je geen klant van deze verzekeraar bent.

Je stelt je vraag via de chat, stuurt een foto mee en vervolgens krijg je binnen 25 minuten advies. App de Vakantiedokter geeft ook praktische zorgtips, zowel voor vertrek als tijdens de vakantie. Soms is medisch advies op afstand niet voldoende. Moet je onverhoopt op je vakantiebestemming toch naar een arts of ziekenhuis en ben je verzekerd bij Zilveren Kruis? Dan helpt alarmcentrale Eurocross je verder bij het vinden van de juiste zorg. Via App de Vakantiedokter kun je dan 24 uur per dag en 7 dagen per week met Eurocross bellen. De app is beveiligd met een pincode of vingerafdruk en sms-code tijdens registratie.

App de Vakantiedokter heeft onlangs ook een update gekregen. Je kan nog steeds chatten met (medisch) experts over gezondheidsvragen, thuis en onderweg. Maar je vindt er nu ook tips en antwoord op vragen over corona of voor als je eropuit gaat. In eigen land of in het buitenland.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Dokter Appke van De Friesland Zorgverzekeraar

Bij een langdurige keelpijn wel of niet naar de huisarts? Stel je tijdens een (zaken)reis liever een vraag over je gezondheid in je eigen taal? Of heb je een bijsluiter gekregen waar je niks van snapt? Dokter Appke kan dan uitkomst bieden. Met deze app krijg je net als de eerder genoemde app snel antwoord op je gezondheidsvraag.

Je krijgt via Dokter Appke antwoord van een team ervaren medisch verpleegkundigen van Medicinfo. Zij kunnen als dat nodig is eventueel een arts en medisch specialist raadplegen. Deze app werkt ook met een inlogcode en je kan desgewenst een foto bij je vraag meesturen. De gegevens die je in de app deelt zijn vertrouwelijk. De verzekeraar ziet deze niet en zijn alleen beschikbaar voor MedicInfo.

Sinds kort kun je via de app ook online beeldbellen met een huisarts. Dokter Appke kun je op maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur bereiken. In het weekend en op feestdagen is dat van 9.00 tot 21.00 uur.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Originele publicatiedatum: 27 juli 2019 / Opnieuw gepubliceerd: 18 juli 2020

Dokter Appke van De Friesland

Dokter Appke van De Friesland

Ook zo’n zin in de vakantie? Samen genieten van mooi weer, lekker eten en buiten zijn. Ga zorgeloos op reis met Dokter Appke. Zonnebrand? Kwallenbeet? Bui ..
App de Vakantiedokter

App de Vakantiedokter

Stel, je bent op vakantie. Door een insectenbeet krijg je een allergische reactie. Ga je naar de plaatselijke arts? Of besluit je nog even te wac ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk