Update Samsung Internet Beta brengt nachtmodus die het lezen nog moeilijker maakt

Update Samsung Internet Beta brengt nachtmodus die het lezen nog moeilijker maakt

Samsung Internet Beta

Samsung Internet Beta is voor een standaard meegeleverde browser behoorlijk compleet. De laatste update met nummer 6.2.00.8 voegt daar nog meer handige functies aan toe.

De nachtmodus is hier een mooi voorbeeld van. Veel Androidgebruikers maken inmiddels gebruik van zo'n modus. Via een instellingen op hun toestel of een app, het zorgt er in ieder geval voor dat 's avonds het felle, blauwe licht wordt aangepast zodat het minder vermoeiend is voor je ogen. Dit is ook beter voor je nachtrust. In Samsung Internet Beta is deze nachtmodus om meerdere plekken in te stellen, via het menu of via de FAB-knop.

Helaas is de uitvoering niet al te best. Het lijkt erop dat de nachtmodus het hele scherm dimt, de tekst is grijs op een zwarte achtergrond en haast niet leesbaar. Jammer, hopelijk fixt Samsung dit snel, want met deze modus wordt het lezen bij minder licht alleen nog maar moeilijker.

Naast de nachtmodus is er ook een beginscherm met de vermelding van handige extensies en de optie 'Sync with Samsung Cloud' is nu in de instellingen te vinden. Type ook eens internet://flags in de adresbalk. Hier kun je allerlei experimentele features inschakelen. Hier zijn ook nieuwe flags aan toegevoegd. Uiteraard kunnen deze opties ervoor zorgen dat de browser niet goed werkt. Pas er dus mee op.

Samsung wil met deze bètavariant van hun browser verschillende functies testen alvorens ze naar de reguliere versie komen. Daarnaast kan Samsung de app via de Play Store op regelmatige basis voorzien van updates, verbeteringen en bugfixes. Deze browser bevat handige functies zoals extensies ('beacons in de buurt'), ondersteuning voor DuckDuckGo, een QR-code-lezer en een video-assistent.

Samsung Internet Browser downloaden

Samsung Internet Browser Beta is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Versie 6.2.00.8 wordt geleidelijk uitgerold en is nog niet voor iedereen direct zichtbaar.

De app is alleen beschikbaar voor Samsung-, Pixel- en Nexustoestellen die draaien op Android 5.0 Lollipop of hoger. De app werkt overigens ook op de LG G6. Gebruik jij deze browser of een andere browser zoals Chrome?

Samsung Internet Browser Beta
Samsung Internet is een browser met een aantal krachtige functies die je niet vindt in Chrome. Denk onder meer aan privacyfuncties, maar ook ondersteuning voor adver ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer