Update Nova Launcher brengt compatibiliteitsverbeteringen voor Android P

Update Nova Launcher brengt compatibiliteitsverbeteringen voor Android P

Update Nova Launcher

Nova Launcher heeft een update in de Play Store klaar staan waarin Android P-elementen worden ondersteund. Allereerst is de launcher geoptimaliseerd voor Android P DP2 ofwel de tweede developer preview. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht waardoor het gebruik van de nieuwe navigatiebalk met 'gestures' uit Android P wordt ondersteund. Zo kunnen de Nova-gebruikers met een Pixel, OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Vivo X21, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential, Oppo R15 Pro en Sony Xperia XZ2 op Android P DP2 ongestoord genieten van deze launcher.

In deze tweede developer preview zijn er een aantal opvallende zaken veranderd waaronder de nieuwe navigatiebalk die onder andere via 'gestures' (veegbewegingen) kan worden bediend. De drie bestaande navigatieknoppen terug, home en multitask, zijn in deze navigatiebalk vervangen door één pilvormige knop in het midden en een terugknop. Daarnaast is de weergave van multitasking vernieuwd, apps staan nu horizontaal naast elkaar in plaats van verticaal. Meer weten over de werking van deze nieuwe manier van navigeren in Android P? Lees dan dit artikel.

Nova Launcher is een oudgediende in de Play Store, die nog steeds ongekend populair is. Met deze app kun je het uiterlijk van je Androidsmartphone volledig aanpassen, uiteraard volgens de richtlijnen van Material Design. De populaire app bereikte in oktober een mijlpaal. Toen werd het magische getal van 50 miljoen downloads behaald. Naast het grote aantal downloads is het cijfer dat de gebruiker aan de applicatie geeft ook heel erg hoog.

Nova Launcher downloaden

Nova komt in meerdere smaken: Nova Launcher (gratis), Nova Launcher Prime (€5,25). Beide kun je via de knoppen hieronder installeren. Er is ook een bètaversie waar je de nieuwste functies kunt testen. Om aan de bèta deel te nemen, dien je je aan te melden via deze link, waarna je toegang zult krijgen tot de nieuwste bèta van Nova Launcher. Deze kan vervolgens gewoon uit de Play Store gedownload worden en ook de updates zullen via de app-winkel van Google op het toestel geïnstalleerd worden.

Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime is de betaalde variant van de bekende launcher en biedt daardoor nog meer mogelijkheden. ..

Meer info

Nova Launcher
Nova launcher is een zeer uitgebreide applicatie die het mogelijk maakt het uiterlijk van een Androidtoestel volledig aan te passen. Met talloze opties, ondersteunin ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties