Update Google Cardboard-app: ervaar een prachtige reis op de Noordpool

Update Google Cardboard-app: ervaar een prachtige reis op de Noordpool

Google Cardboard

Google probeert virtual reality voor iedereen beschikbaar te maken. Voor enkele euro's koop je al een kartonnen Cardboard, waarin je je smartphone kunt stoppen die dient als scherm en om de juiste applicaties mee te gebruiken. Zodoende kun je van alles beleven in virtual reality, want inmiddels zijn er allerlei applicaties en mogelijkheden te gebruiken.

Een update voor de officiële Cardboard-app naar versie 1.8 rolt nu uit en bevat ook een nieuwe demo, Arctic Journey genoemd. Hiermee wordt je meegenomen naar de Noordpool, waar je verschillende avonturen zult beleven. Het begint met het spotten van een poolvos, er komt een walvis in voor (zie afbeelding in dit artikel) en natuurlijk heeft ook het noorderlicht een plekje gekregen in deze nieuwe demo.

Ik heb de gehele tour nog niet afgemaakt, maar het voelt als een virtueel ritje over de Noordpool, waarbij je zelf weinig tot niks hoeft te doen. Er zijn verschillende thema's aan de scènes verbonden, zoals leren, creëren en relaxen en als je alles hebt gezien krijg je de mogelijkheid om zelf een bepaalde scène nog eens te bekijken.

Beschikbaarheid

De app is gratis te downloaden via de knop onder dit artikel, maar wel vanaf Android 4.1 of hoger.

Cardboard
Cardboard is een app die virtual reality met een kartonnen bril naar je Android-toestel brengt. Met deze app is het mogelijk rond te lopen in een virtuele wereld doo ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties