Update Facebook-app introduceert nieuwe camera met Snapchat-effecten

Update Facebook-app introduceert nieuwe camera met Snapchat-effecten

Facebook Camera

De camera in de Facebook-app is voorzien van vele Snapchat-achtige filters zoals maskers, frames en bewegende animaties. Deze kun je toevoegen aan foto's en video's en vervolgens op te slaan op je telefoon of te delen of in Facebook Stories.

Om dit uit te proberen veeg je in het nieuwsoverzicht in de app naar rechts en maak je een foto of video. Veeg naar boven of naar beneden voor verschillende frames en klik op het icoontje linksonder voor verschillende (bewegende) filters zoals die van nieuwe films: Despicable Me 3, Alien: Convenant. Verder zijn er ook creatieve en kunstzinnige filters toegevoegd.

Als je iets leuks hebt gevonden, maak je een foto of video. Dan kan er nog tekst en dergelijke worden toegevoegd en is het tijd om het te delen. Dit kan met een vriend op Facebook, via een status-update of in je verslag/Facebook Stories. De foto's en video's in de Stories blijven 24 uur bestaan, waarna ze verwijderd worden. Facebook wil in de toekomst gebruikers zelf effecten en frames laten maken. Hiervoor is het sociale netwerk manieren voor aan het bedenken.

Facebook en Stories

Facebook heeft inmiddels alle apps voorzien van een Verhalen-functie. Als eerste werd Instagram voorzien van Instagram Stories en vervolgens kreeg WhatsApp dezelfde functie onder de noemer WhatsApp Status. Ook Messenger heeft een update gekregen met een nieuwe functie waarin je je eigen verhaal kunt delen met vrienden op Messenger, Messenger Day. Als laatste werd daar Facebook Stories aan toegevoegd.

Wil je het ook eens proberen? Download de app of werk hem bij via onderstaande knop. Het kan zijn dat niet iedereen meteen de nieuwe Facebook Camera ziet. De update wordt deze week naar gebruikers uitgerold.

Lees meer over:
Facebook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties