Google Foto's albums: alles wat je wilt weten over gedeelde albums

Google Foto's albums: alles wat je wilt weten over gedeelde albums

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Foto's kan je anderen uitnodigen voor een album, maar dat wil niet zeggen dat zij die albums zomaar in de bieb zien verschijnen. Wij leggen uit waar je de gedeelde albums vindt en hoe je ze mooi in de Bieb tussen de andere albums kan plaatsen.

Gedeelde albums

Google Foto's is de slimme galerij-app die standaard op Android-toestellen komt. In deze app kan je albums maken met foto's en je kan ze makkelijk delen met anderen. Of beter gezegd: het delen verloopt vaak wel makkelijk, maar waar ziet de ander ze verschijnen? Wij laten zien waar je de albums waarvoor je bent uitgenodigd terugvindt, en hoe je vervolgens ze netjes in de bibliotheek zet. Zo vind je ze later op een gemakkelijke manier terug.

Hier vind je Gedeelde albums

Als je bent uitgenodigd voor een album dan krijg je een melding die die je naar de foto's brengt. Je kan ze dan wel even bekijken, maar als je geen actie onderneemt en de app verlaat, vind je ze later niet terug tussen je albums in de Bieb. Vervelend toch? Inderdaad, maar geen nood, want je kan het album weer terugvinden met onderstaande stappen:

 1. Open Google Foto's
 2. Druk onderaan op Delen
 3. Je ziet nu alle foto's die ooit met je gedeeld zijn. Scroll omlaag tot je het bewuste gedeelde album herkent. Je ziet daarbij ook de naam van de persoon die het album met je gedeeld heeft. Open het album
 4. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 5. Tik op Weergeven in bibliotheek
De optie 'Weergeven in bibliotheek'

De optie 'Weergeven in bibliotheek'

Als je daarna naar Bieb gaat, zal het gedeelde album gewoon te zien zijn tussen al je andere albums. Makkelijker dan bovenstaande stappen, is dat je de gewoonte aankweekt om meteen Weergeven in bibliotheek te kiezen als je voor een album wordt uitgenodigd en op de melding tikt. Zo heb je het meteen waar je het wil hebben.

Gerelateerde artikelen

Zo maak je zelf een gedeeld album

Je bent al weleens uitgenodigd voor een album, maar misschien vraag je je af hoe je zelf een album kan delen met vrienden of familie? Er zijn twee manier, afhankelijk of je een al bestaand album wil delen of een nieuw gedeeld album wil maken. We leggen uit hoe het werkt.

Ik wil een bestaand album delen
 1. Open Google Foto's
 2. Ga naar Bieb
 3. Tik op het album uit de lijst
 4. Kies Delen
 5. Selecteer onder Uitnodigen voor Album alle mensen met wie je het album wil delen en druk Verzenden
Een bestaand album delen

Een bestaand album delen

Ik wil een nieuw Gedeeld album maken
 1. Open Google Foto's
 2. Druk op Delen
 3. Tik op de plusknop met Gedeeld album
 4. Typ een titel bovenaan en kies Foto's selecteren
 5. Tik op alle foto's die deel moeten uitmaken van het gedeeld album en kies bovenaan Toevoegen
 6. Tik dan bovenaan op Delen
 7. Selecteer onder Uitnodigen voor Album alle mensen met wie je het album wil delen en druk Verzenden
Een nieuw gedeeld album toevoegen

Een nieuw gedeeld album toevoegen

Heb jij veel gedeelde albums in Google Foto's of gebruik je een andere manier om makkelijk foto's te delen met je familie of vrienden. Welke andere functies van Google Foto's vind jij handig? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tips over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk