Twitter Spaces nu voor iedereen beschikbaar: Clubhouse-concurrent

Twitter Spaces nu voor iedereen beschikbaar: Clubhouse-concurrent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter heeft Spaces nu voor iedereen beschikbaar gemaakt. Het is een functie waarmee je groepen maakt waarin mensen onderling via spraak en realtime met elkaar kunnen praten. Alsof je in een bar zit, maar dan zonder dat je de ander kan zien.

Twitter Spaces

Twitter gaat zijn Spaces-functie nu voor iedereen beschikbaar maken, dat maakt het bekend. Spaces is een feature waarmee Twitter-gebruikers in groepen met elkaar kunnen praten via audiochat. Je kan zo discussiëren via spraak, maar zonder de anderen te zien. Het is ook mogelijk als host om alleen zelf te praten of iemand anders het woord te geven.

Om een Space aan te maken, druk je rechtsonder in Twitter op de plusknop en kies je 'Spaces'. Vervolgens krijg je te zien hoe de functie werkt en je kan dan meteen een Space maken. Je zegt over welk onderwerp je wil praten en je kan de ruimte meteen starten. Spaces zijn openbaar en je volgers kunnen dus meteen deelnemen.

Er is ook de mogelijkheid om een Space in te plannen voor een later moment en dat doe je door op het icoontje met het klokje te drukken. Je kan dan vooraf de ingeplande Space aankondigen met een tweet. Die tweet-aankondigingen kan je trouwens ook doen als je een Space onmiddellijk aanmaakt. Daarnaast kan je tot 10 mensen zelf uitnodigen om deel te nemen aan een Space. Zij krijgen dan een melding te zien met jouw uitnodiging.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Twitter Spaces nu voor iedereen beschikbaar: Clubhouse-concurrent

Wordt het een succes?

Spaces was een antwoord van Twitter op de opkomende nieuwe app Clubhouse. Spaces werd eerder dit jaar al voor een beperkte groep gebruikers getest en in mei werd de functie uitgerold voor alle gebruikers met meer dan 600 volgers op Twitter. Vreemd genoeg heeft het tot nu geduurd alvorens de functie eindelijk voor alle Twitteraars toegankelijk is.

Toch is de vraag of Spaces een groot succes zal worden, omdat de hype rond Clubhouse inmiddels al is afgenomen. Ook al wil Facebook eveneens nog graag op de boot springen. Eerder flopte ook de Twitter-functie Fleets. Dat waren korte stories die 24 uur zichtbaar waren.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk