Twitter Lite: lichtere Twitter-app voor opkomende markten

Twitter Lite: lichtere Twitter-app voor opkomende markten

Twitter Lite voor Android

Eerder dit jaar lanceerde Twitter zijn vernieuwde mobiele website. Het gaat om een zogenaamde progressive web app, een PWA. Dit zijn snelle web-applicaties die aanvoelen als normale mobiele apps. Twitter Lite is ontwikkeld in samenwerking met Google en dat is niet zonder reden: Google hamert er op dat bedrijven hun best moeten doen om apps uit te brengen die ook werken met een langzame internetverbinding of zelfs wanneer gebruikers helemaal offline zijn.

De Android-applicatie voor Twitter Lite die nu op de Filippijnen in de Google Play Store te vinden is, is in feite niets anders dan een in een app verpakte versie van de eerder uitgebrachte PWA. Voor gebruikers zal deze app eenvoudiger te vinden zijn tussen de andere applicaties, maar biedt verder vooralsnog geen toegevoegde waarde.

Net als bij de website-versie van Twitter Lite is het mogelijk om notificaties te ontvangen wanneer je bijvoorbeeld mentions krijgt. Ook is het mogelijk om de databesparingsmodus in te schakelen, zodat van afbeeldingen en video's slechts een preview wordt getoond. Wanneer je dan op de preview drukt, krijg je de afbeelding of video in volledige kwaliteit te zien.

Twitter Lite in Google Play

Vooralsnog is Twitter Lite beschikbaar op de Filippijnen en heeft Twitter nog niet besloten of de nieuwe app ook in andere opkomende markten beschikbaar komt, laat staan dat deze bij ons ook uitgebracht zal worden. Het is wel mogelijk om de app hier handmatig te downloaden en te installeren. De Lite-website kun je openen door naar mobile.twitter.com te gaan.

Twitter Lite
Twitter Lite is de officiële lichtere app voor Twitter. Deze app is in eerste instantie bedoeld voor opkomende markten. ..

Meer info

Lees meer over:
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties