Twitter voegt ‘lights out’ donker thema toe in alpha-update

Twitter voegt ‘lights out’ donker thema toe in alpha-update

Twitter lights out

Voor de veel gebruikers is het een herkenbaar beeld: je ligt ‘s avonds in bed, en de witte pagina’s op je telefoon zijn iets te helder. Vandaar dat steeds meer applicaties een volledig donker thema meekrijgen. Googles overgang naar donkere thema’s in Android 10, heeft daar zeker aan bijgedragen. Twitter had al voor de komst van Android 10 een donker thema: één donker thema, lijkt echter niet genoeg te zijn. Eerder liet Twitter het lights out-thema al zien op iOS – maar nu komt het ook naar de Android-app: een volledig zwart thema, waardoor het altijd te gebruiken is.

Twitter lights-out thema

Mocht de tweet niet goed inladen, klik dan op deze link

Volgens Hernán Castañón, is Twitter begonnen met het uitrollen van het lights out-thema in een van de nieuwste alpha-updates – het zou specifiek gaan om de update met versienummer 8.19.0. In de update is een nieuwe optie verschenen onder de ‘Weergave’-sectie van het instellingen-menu. Waar je eerder kon kiezen voor een licht of donker thema, zijn de opties nu omgevormd, tot ‘dim’ en ‘lights out’. Dim kennen we als het huidige donkere thema, waarbij de achtergrond wordt omgetoverd naar een donkere blauwe tint. Het lights out-thema zorgt er juist voor dat alles naar het zwart wordt omgezet.

OLED-schermen

Als 'puur zwart' aan bod komt, dan komen OLED-schermen altijd weer naar voren. De schermen zijn immers energiezuiniger met donkere thema’s. Dat heeft te maken met de manier waarop schermen met de OLED-technologie licht uitstralen. Moet er zwart weergegeven worden? Prima, dan laat het de individuele pixels uitschakelen. Zit je veel op Twitter en wil je een (klein) beetje stroom besparen, dan kan je binnenkort het ‘lights out’ thema inschakelen. Al is het nog maar de vraag of Twitter het in korte tijd al op kan leveren – het bedrijf kondigde in maart al aan om het thema uit te gaan rollen.

Twitter Lights out-thema

Verschillen tussen het lights out, en het 'donkere' thema, beeld: Android Police

Wil je het donkere thema koste wat het kost uitproberen, dan staat het vrij om de testgroep te betreden. Via de Google-groep van Twitter kan je alle voor- en nadelen van de alpha-apps lezen; zo kunnen er functies zijn die (nog) niet goed werken. Zoals wel vaker met alpha- en bèta-updates, blijft het oppassen welke updates je nu wel of niet installeert. Wil je liever geen gedoe, dan is het aan te raden om te wachten op stabiele updates. Voordat de stabiele update arriveert, rolt er meestal een bèta-update uit; een stabiele update laat dus nog op zich wachten.

Lees meer over:
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties