Twitter waarschuwt gebruikers op Android voor ernstige kwetsbaarheid

Twitter waarschuwt gebruikers op Android voor ernstige kwetsbaarheid

Twitter-applicatie

Sommige Twitter-gebruikers hebben vandaag een e-mail ontvangen over een kwetsbaarheid in de Android-app. Volgens de mail gaat het om een kwetsbaarheid die enkele weken geleden is opgelost, waarvan de oplossing is aangebracht in de nieuwste versie van de Twitter-app. In een blogpost over de kwetsbaarheid staat dat ‘kwaadwillenden toegang kunnen verschaffen tot je account en aldaar toegang kunnen krijgen tot persoonlijke accountinformatie’. Daarnaast zou een kwaadwillende over je account(s) kunnen waken, door tweets en DM’s (Direct Messages) te versturen via de applicatie.

Twitter informeert gebruikers

Twitter geeft aan dat de kwaadwillende enkel toegang krijgt tot een klein deel van de informatie van jouw Twitter-account. Het gaat onder andere om Direct Messages, verborgen tweets en je locatie. In de e-mail van Twitter staat dat het weinig inzicht heeft op het misbruik van het beveiligingslek, maar dat het geen aanwijzingen heeft dat malafide code is ingezet om toegang te verschaffen tot Twitter-accounts. Voor het beveiligingslek kon een kwaadwillende malafide code inzetten via beveiligde delen van de Twitter-app – volgens Twitter is het inzetten van de kwetsbaarheid een lastig proces.

Snelle oplossing

Voordat de zorgen toe beginnen te nemen: Twitter heeft het probleem al een tijd geleden opgelost. Via het Twitter Support-account laat het bedrijf weten dat de problemen zijn opgelost in versie 7.93.4 voor Android KitKat (uitgebracht op 4 november) en versie 8.18 voor Android Lollipop en hoger (uitgebracht op 21 oktober). Daarmee is de kans erg groot dat de Twitter-app op je telefoon al up-to-date is. Mocht je de automatische updates hebben stilgezet, dan is het raadzaam om in de Play Store te controleren of de update al is doorgekomen. Zitten jullie nog op Twitter? Laat het ons weten via de reacties en volg ons uiteraard voor de laatste updates over Android.

Lees meer over:
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties