Twitter werkt aan 'Fleets': tweets die na 24 uur weer verdwijnen

Twitter werkt aan 'Fleets': tweets die na 24 uur weer verdwijnen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter 'Fleets'

De stories-functie die als eerste op Snapchat verscheen, was meteen razend populair bij gebruikers. Je kon namelijk een soort van dagboek maken met korte foto's en filmpjes en dat met iedereen delen. De feature was zo goed dat wanneer Snapchat een overnamebod van drie miljard dollar van Facebook weigerde, die laatste dan maar heeft beslist om de functie simpelweg te kopiëren voor Instagram en Messenger. En met succes.

Twitter is de volgende die een eigen versie van Stories overweegt en op dit moment test het bedrijf de functie uit in Brazilië. Dat maakt Kayvon Beykpour bekend, de productleider van het bedrijf. Op Twitter toont hij alvast de eerste beelden van de zogenaamde Fleets-functionaliteit.

Tweet van de functie

Tik op de tweet om hem te bekijken

Zo werkt het

Fleets worden niet weergegeven in je tijdlijn op Twitter, maar wel helemaal bovenaan in de app. Je ziet daar de profielfoto van gebruikers die een Fleet hebben gemaakt en door erop te tikken, kan je de korte verhalen bekijken. Anders dan normale Stories ligt bij Fleets meer de focus op tekst en ze moeten in feite korte hersenspinsels voorstellen die je wil delen met je volgers. Toch is het nog altijd mogelijk om ook foto's of gif's toe te voegen aan een Fleet.

Verder verdwijnen fleets ook weer automatisch na 24 uur en je kan niet reageren op de berichten zoals je dat met normale tweets zou doen. Je moet daarvoor namelijk een privébericht verzenden, maar je kan wel een bericht liken als je de Fleet bekijkt.

Fleets zijn nu nog in een testfase en het is nog niet bekend of en wanneer de feature voor alle gebruikers toegankelijk zal zijn. Wat denk jij van Twitters Fleets? Kijk je ernaar uit om je gedachten te delen met deze functie? Laat het ons weten in de reactie onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk