Twitter heeft de eerste bewerkte tweet geplaatst, krijgt TikTok-functies

Twitter heeft de eerste bewerkte tweet geplaatst, krijgt TikTok-functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter heeft nu de eerste tweet geplaatst die is bewerkt met de nieuwe bewerkfunctie die in ontwikkeling is. We bespreken wat we al weten over het bewerken van tweets. Daarnaast rolt Twitter in zijn iOS-app videofuncties uit die sterk doen denken aan TikTok.

Twitter bewerkknop

In april maakte Twitter bekend dat er een bewerkfunctie in ontwikkeling is waarmee je tweets zal kunnen aanpassen na het plaatsen. Het bedrijf was jarenlang geen voorstander van een bewerkmogelijkheid, maar nu is toch de allereerste bewerkte tweet een feit. Je kan hem hieronder zien.

Onder de tweet zie je 'Last edited' of 'Laatste bewerking', met daarnaast de datum en het tijdstip waarop de tweet voor het laatst is bewerkt. Als je op 'Last Edited' tikt, verschijnt de versiegeschiedenis waar je eerdere bewerkingen kan inkijken. Zo kan je hier bijvoorbeeld zien dat een extra zin werd toegevoegd aan de originele tweet.

Het is niet toevallig dat de eerste bewerkte tweet is verzonden vanaf het Twitter Blue-account van Twitter. Twitter Blue is de betaalde formule die als eerste zal werken met de bewerkfuncties. Pas later zal de bewerkfunctie voor alle gebruikers werken. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend. We weten ook niet hoe vaak een tweet straks kan worden bewerkt.

TikTok-videofuncties

Twitter gaat met zijn app meer inzetten op videocontent, dat heeft Twitter onthult in een blogbericht. Zodra je een video opent, zal die het volledige scherm innemen. Je kan ook meteen de volgende video bekijken door omhoog te vegen, precies zoals dat werkt op TikTok. Twitter rolt ook een viodeocarrousel uit in het Ontdekken-tabblad van de app.

Door TikToks succes integreren andere sociale mediaplatformen nu verticale videofuncties. We zagen dat al bij onder meer Instagram en YouTube. De functies zijn als eerste beschikbaar in de iOS-app van Twitter, maar we verwachten dat ze daarna ook op Android zullen werken. Kijk jij ernaar uit om tweets te kunnen bewerken? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Twitter
Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk