Twitter Blue-abonnement officieel:  dit krijg je als je betaalt

Twitter Blue-abonnement officieel: dit krijg je als je betaalt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter heeft zijn betaald Blue-abonnement aangekondigd. Abonnees die maandelijks betalen kunnen het versturen van een tweet ongedaan maken, ze kunnen tweets opslaan en er is een speciale leesmodus. Voorlopig is het abonnement nog niet in Nederland en België beschikbaar.

Twitter Blue

Het komt niet echt meer als een verrassing, want recent werd alles al tot in de puntjes gelekt, maar Twitter stelt nu zijn eerste betalende formule voor: Twitter Blue. in ruil voor een maandelijks bedrag zal je meer kunnen met Twitter en je ontgrendelt handigheden waarmee de app prettiger is om te gebruiken.

Allereerst kan je dankzij het abonnement nog snel het plaatsen van een tweet ongedaan maken, en dat binnen de 30 seconden. Dat is een handige voor wanneer je bijvoorbeeld een spelfout ziet of toch nog een zin anders wil formuleren. Er komt wel geen bewerkknop om achteraf je tweets aan te passen, ook al is dat al jarenlang een veelgevraagde functie.

Tweets ongedaan maken

Tweets ongedaan maken

Leesmodus en bladwijzers

Twitter laat de Blue-abonnees daarnaast interessante tweets bewaren met bladwijzers. Het is mogelijk om mappen te maken en zo tweets per categorie in te delen, om ze dan later makkelijk terug te vinden. Dit is een functie die ook beschikbaar is in alternatieve apps voor de officiële, Twitter-app.

De bladwijzerfunctie

De bladwijzerfunctie

Verder heeft de sociale media-app een leesmodus waarmee je lange Twitter-draadjes makkelijker kan lezen alsof het om een doorlopende tekst gaat.

De leesmodus

De leesmodus

Experimenteel

Twitter Blue is op dit moment nog vrij experimenteel, dat zegt het sociale netwerk zelf. Door het abonnement beperkt uit te rollen in Canada en Australië wil Twitter ontdekken welke extra functies door gebruikers gewaardeerd worden. Omgerekend kost een Twitter-abonnement maandelijks 2,84 euro.

Uit lekken bleek ook al dat Twitter wil werken met verschillende abonnementen waarmee je andere functies ontgrendelt. Het is nog niet bekend wanneer de betaalde Twitter-formules ook naar Nederland en België komen.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk