'Zo wil Twitter pure chaos door zijn bewerkknop vermijden'

'Zo wil Twitter pure chaos door zijn bewerkknop vermijden'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitters bewerkknop zal met de mogelijkheid komen om de originele tekst van een tweet in te kijken, dat is ontdekt in de code van de app. De sociale media-app gaat zo'n functie inbouwen om te voorkomen dat gebruikers misbruik maken van de bewerkknop.

Twitter-bewerkknop

Als je binnenkort een tweet plaatst en vervolgens bewerkt met de aankomende bewerkknop, dan kunnen Twitter-gebruikers de originele tweet nog inkijken. Daarvoor zijn aanwijzingen ontdekt door de bekende onderzoekster Jane Manchun Wong in de code van Twitter.

Twitter gaat bij het bewerken van een tweet in feite een tweede tweet creëren die in de plaats van het origineel wordt getoond. Toch blijft de inhoud van da de eerste tweet wel bewaard. Vermoedelijk gaat de functie werken als bij de geschiedenisfunctie van Google Documenten waarmee je telkens de laatste versie van een document te zien krijgt, maar wel de vorige versies kan inkijken.

Misbruik vermijden

De bewerkknop van Twitter was al jarenlang een veelgevraagde functie bij gebruikers en deze maand maakte de sociale media-app bekend dat je binnenkort de tekst van tweets kan aanpassen. Maar na die bekendmaking hebben gebruikers hun bezorgdheid geuit over de manier waarop die knop zal werken. Het zou namelijk gebruikt kunnen worden om een vervelende typefout weg te halen, maar net zo goed om de volledige inhoud van tweets uit het verleden aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt erop dat Twitter wil vermijden dat gebruikers misbruik maken van de bewerkfunctie. Wanneer twitteraars de inhoud van hun tweet een heel andere wending geven, zal dat in de bewerkgeschiedenis duidelijk moeten zijn. Twitter zal naar verwachting ook bewerkte tweets een markering geven, maar hoe die er zal uitzien is nog niet bekend. Twitter heeft ook niet gedeeld wanneer we de knop in de app mogen verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Twitter? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk