Twitter laat niet langer apps van derden toe: dit zijn de gevolgen

Twitter laat niet langer apps van derden toe: dit zijn de gevolgen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter heeft op zijn website bekend gemaakt dat het niet langer Twitter-apps van derden toelaat. Bekende Twitter-apps zoals Flamingo, Talon, Albatross en Fenix, hebben dus geen toekomst meer. Andere vormen van integraties met de Twitter-api blijven wel mogelijk.

Twitter stopt met apps van derden

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Dat is al duidelijk geworden voor de duizenden medewerkers die hun ontslagbrief kregen, maar het laat zich nu ook sterker voelen bij gebruikers van het platform. Enkele dagen nadat Twitter-clients van onafhankelijke ontwikkelaars plots niet meer werkten, is eindelijk duidelijk geworden waarom. Twitter ondersteunt apps van derden niet langer, dat maakt het in stilte bekend in een update voor zijn afspraken met ontwikkelaars.

"Je doet geen poging (en laat anderen niet toe) om materiaal onder licentie te gebruiken en zo een vervanging of een product te creëren dat lijkt op de Twitter-applicatie", zo staat het formeel omschreven op Twitters website.

Negatieve reacties

Zoals je je kan voorstellen heeft dat geleidt dat kwade en teleurgestelde reacties op Twitter. Heel wat ontwikkelaars hebben jarenlang intensief gewerkt aan hun eigen app voor Twitter. Niet alleen zien ze het resultaat van hun werk als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar ontwikkelaars lopen ook de inkomsten mis, die ze met hun app vergaarden. Het gaat dan om zaken als aankopen van de app, donaties, in-app aankopen en abonnementen.

Verder valt de beslissing bij heel wat gebruikers van derden in slechte aarde, want zij moeten nu vaststellen dat hun geliefde app - waarvoor ze mogelijk hebben betaald - niet langer zal werken. Mensen kozen voor apps als Plume en Flamingo, omdat deze een andere lay-out hebben en uitpakken met unieke functies. Ze zullen nu al dan niet vrede nemen met wat de officiële Twitter-app te bieden heeft.

Kleine kans

Er blijft altijd een kleine kans dat de beslissing nog wordt teruggedraaid. Sinds Twitter een nieuwe eigenaar heeft gekregen, zijn er wel meer beslissingen genomen die achteraf vrij snel zijn teruggedraaid. Het was een tijdlang verboden om Twitter te verwijzen naar je profiel andere sociale media. Daarnaast is er ook veel fout gelopen op het moment dat iedereen voor een paar euro een geverifieerd account kon kopen. Of dit geldt als een volgende misstap die snel weer ongedaan wordt gemaakt, dat moet nog blijken.

Gerelateerde artikelen

Heb jij het gehad met Twitter nu je niet langer een app als Fenix of Talon kan gebruiken? Kijk dan eens naar dit artikel waar we de beste alternatieven voor Twitter bespreken. Laat ons in de reacties weten welke app jij gebruikte.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk