Twitter-app Fenix slachtoffer eigen populariteit

Twitter-app Fenix slachtoffer eigen populariteit

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Fenix

Fenix is een erg populaire Twitter-client, maar de applicatie is niet meer te downloaden uit de Play Store, althans voor nieuwe gebruikers. We lezen het vaker bij populaire Twitter-apps: het aantal tokens is op. Deze tokens worden gebruikt bij het inloggen op Twitter via een bepaalde app, maar Twitter beperkt het aantal tokens die ontwikkelaars kunnen gebruiken per app. Overschrijden ontwikkelaars deze limiet, is het niet meer mogelijk voor nieuwe gebruikers om in te loggen en zal de ontwikkelaar moeten betalen om de limiet te verhogen. Eerder zagen we ook dat de populaire app Talon deze token-limiet bereikte, waarna de app direct uit de Play Store gehaald werd.

Het is voor huidige gebruikers van de app wel mogelijk om Fenix te blijven gebruiken en ook zullen updates daarvoor gewoon doorgevoerd gaan worden. Of de ontwikkelaar werkt aan een vernieuwde Twitter-app, waardoor het dus weer mogelijk is om een nieuwe aantal tokens te krijgen is nog onbekend. Dit zagen we onder andere gebeuren bij de ontwikkelaar van Talon, die toen met Talon Plus op de proppen kwam. De verschillende gebruikers die Fenix afgelopen weekeinde nog hebben aangeschaft en niet meer kunnen inloggen, kunnen de ontwikkelaar mailen voor een terugbetaling.

Voor enkele alternatieven voor Fenix kun je de uitslag van deze AW Poll eens doornemen. Daarin gaven 500 AW'ers antwoord op de vraag wat hun favoriete Twitter-app was.

Bron: Stadt-Bremerhaven

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk