Google Translate verbetert kwaliteit van offline-vertalingen

Google Translate verbetert kwaliteit van offline-vertalingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Translate

Google kondigt nieuwigheden aan voor Translate in een blogbericht. De dienst werkt nu beter als je hem offline gebruikt. Je kan in Translate talen downloaden om zo offline-vertalingen te doen, alleen laat de kwaliteit soms te wensen over. Google maakt dan namelijk gebruik van een woordenboek die je op je telefoon downloadt, en als je wel verbonden bent, kan Translate veel beter rekening houden met de juiste context en complexere grammaticaregels.

Google heeft nu voor 59 talen betere vertalingen aangekondigd. Of het Nederland daarbij hoor,t is niet duidelijk. Gemiddeld zijn vertalingen 12 procent nauwkeuriger geworden, en sommige talen zoals het Japans, het Pools of Koreaans zijn 20 procent nauwkeuriger geworden. Google toont ook in onderstaande afbeelding een voorbeeld van zo'n vertaling waarbij duidelijk beter met de context van de zin wordt rekening gehouden.

Screenshots van de functie

"Namaste"

Een ander punt waar Google aan gewerkt heeft is aan de verbetering van transliteratie als je offline bent. Dat wil zeggen dat je onder zinnen die in een ander alfabet als het jouwe zijn geschreven, in het klein de juiste klanken terugziet. Zo zie je onder het woord 'नमस्ते', dat je uit het Hindi vertaalt, de uitspraak 'namaste' staan.

Screenshots van de functie

Google Translate is een app die geregeld sterke verbeteringen ondergaat. Zo kan de app op basis van camerabeelden tekst in real-time vertalen. Translate is ook niet voor niets door Androidworld genomineerd als beste app van 2019 in de categorie 'Tools'. Je kan nog tot het einde van dit jaar stemmen op jouw favoriete app in onze app battle.

Gebruik jij weleens offline-vertalingen in Translate? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk