Tover je Samsung om tot de S8 met Bixby en de nieuwe Samsung launcher

Tover je Samsung om tot de S8 met Bixby en de nieuwe Samsung launcher

Maak van je Samsung een S8

Ontwikkelaars op XDA staan nooit stil, zo blijkt nu ook weer. Waar we onlangs nog schreven over hoe je de Pixel launcher van Android O zelf kon installeren, daar is nu de mogelijkheid om de nieuwe launcher van Samsung te installeren. Bij deze launcher kan je net als bij de Pixel launcher je apps openen door van onder naar boven te swipen. De launcher heeft de naam Samsung Experience Launcher meegekregen.

En dat is niet het enige, want in combinatie met deze launcher kan je zelfs een gedeelte van Bixby gebruiken. Bixby is de eigen zoekassistent van Samsung, die net als Google interactieve kaarten aanbeveelt aan de hand van bijvoorbeeld je omgeving en agenda. Ook kunnen er delen van apps worden bediend via je stem. Dit laatste werkt helaas nog niet bij de bemachtigde installatiebestanden. Bixby is voor het eerst aanwezig op de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+.

Installeer de Samsung Experience Launcher 

Om zowel Bixby als de nieuwe launcher van Samsung te testen moet je de volgende stappen doorlopen. Er is geen root voor nodig om de apps te installeren. Wel moet je Samsung toestel geen custom rom draaien. Daarnaast moet je telefoon Android 7.0 Nougat hebben, anders werken de applicaties helaas ook niet. De ontwikkelaar kan met zekerheid zeggen dat de apps goed werken op de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Let wel op dat dit geen officiële applicaties zijn, dus een feilloze ervaring is niet gegarandeerd. Download ten eerste het installatiebestand (ook wel APK genoemd) voor de Samsung Experience Launcher. Dit kan hier of hier.

Het kan zijn dat je een melding krijgt dat je 'onbekende bronnen' moet toestaan via instellingen, accepteer dit. Deze instelling kan je na de installatie weer uitzetten. Navigeer via je bestandsbeheer naar het APK-bestandje en installeer de app. Heb je de app geïnstalleerd, dan moet je via Settings > Applications > Default apps > TouchWiz Home instellen dat de Samsung launcher standaard als je homescreen wordt gebruikt. Krijg je een error, of crasht de app, wis dan de cache en data van de app via Settings > Apps > TouchWiz Home > Storage en klik op Clear Data / Clear Cache. Wil je de app weer wissen, klik dan op Settings > Touchwiz Home > klik links op de drie puntjes > Uninstall updates.

Installeer Bixby

Na het installeren van de Galaxy S8 launcher kan je ook Bixby proberen. Hiervoor heb je een nieuw APK-bestandje nodig, die je hier of hier kan downloaden. Na de installatie hiervan navigeer je naar de instellingen van de Samsung Experience Launcher door het homescherm ingedrukt te houden. In de instellingen kan je vervolgens Bixby activeren. Na een herstart van je Samsung smartphone kan je naar links swipen vanaf het homescherm om Bixby te gebruiken.

Op dit moment is alleen het onderdeel met de interactieve kaarten van Bixby actief, vergelijkbaar met de Google Feed cards. Het gedeelte waarmee je via spraak apps kan besturen of vragen kan stellen werkt helaas nog niet. Mocht je dus nieuwsgierig zijn naar hoe de slimme feed van Samsung werkt, dan kan je altijd bovenstaande stappen volgen. Wil je alleen de volledige werking van Bixby, dan is het nog even verder wachten. Je kan de voortgang of eventuele fixes van de launcher in het forum van XDA volgen, net als in het forum over Bixby.

Bixby zal overigens niet de enige assistent op de S8 zijn, ook Google Assistant is aanwezig. Deze zoekassistent van Google is sinds kort uitgerold naar meerdere telefoons met Android Marshmallow of hoger, waaronder in Nederland.

Via: Wccftech en Venturebeat

Samsung Galaxy S8+
3500 mAh
6.2 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Samsung Galaxy S8
3500 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Samsung Galaxy S8+
3500 mAh
6.2 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Samsung Galaxy S8
3500 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties