Deze app voorkomt onbedoelde aanrakingen op randloze telefoons

Deze app voorkomt onbedoelde aanrakingen op randloze telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Touch Block Pro is een app die een einde maakt aan onbedoelde aanrakingen op telefoons met randloze schermen. Zo werkt het.

Afgeronde en vlakke schermen

Afgeronde schermranden of randloze schermen zien we steeds vaker op smartphones. Het ziet er erg gelikt uit want het lijkt alsof het scherm in de behuizing overloopt alsof het een geheel is. Toch is niet iedereen gecharmeerd van deze esthetisch verantwoorde designkeuze. Het komt nogal eens voor dat je door deze afgeronde randen onbedoeld het scherm aanraakt en hierdoor een actie uitvoert. En aangezien de schermen steeds groter worden, is de kans ook steeds groter dat je (zonder één-hand-bediening) toch per ongeluk iets aanraakt wat niet de bedoeling is.

Samsung Galaxy Note 10 en 10+

Samsung Galaxy Note 10 en 10+

Touch Block Pro

De app Touch Block Pro wil hier een einde aan maken door het plaatsen van twee 'filters' aan weerszijden van het scherm. Aanrakingen binnen deze filters worden niet door het scherm geregistreerd zodat je geen onbedoelde acties meer kunt opstarten. Vooral bij fullscreen apps als YouTube en Netflix kan dit goed van pas komen.

Screenshot van Touch Block Pro

In de app kun je de intensiteit van het filter wijzigen, hij staat standaard op nul. Daarnaast kun je de breedte van de filters aanpassen en het filter alleen voor bepaalde apps inschakelen. Je kan Touch Block Pro via de persistente notificatie in- of uitschakelen maar ook via een tegel in de snelle instellingen. Er is ook een optie om de app als widget of als snelkoppeling op je homescreen te plaatsen zodat je de app vanuit hier kan opstarten.

De app werkt direct zodra je hem inschakelt. Dat merk je direct als je een app als Edge Action op je telefoon gebruikt. Deze activeer je door vanuit de rand naar het midden te vegen en dat kan door de filters van Touch Block Pro niet meer. Je zal dan de plaats van 'handel' in deze app moeten aanpassen. Voor de rest valt er weinig te vertellen over deze app behalve dat hij zijn werk erg goed doet en uitkomst biedt voor veel mensen.

Gerelateerde artikelen

Nog een voordeel, de app is nu tijdelijk gratis! Wil je Touch Block Pro proberen? Je kan hem via de knop hieronder downloaden.

Touch Block Pro

Touch Block Pro

Touch Block Pro is een app die een einde maakt aan onbedoelde aanrakingen op telefoons met randloze schermen. Dat doet de app door het plaatsen van twee 'filters' aa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk