Top 10 populairste apps van maart, app-downloads in coronatijden

Top 10 populairste apps van maart, app-downloads in coronatijden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Populairste apps

We zitten met zijn allen meer thuis als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en zo'n wijziging in gedrag, dat laat zich ook voelen in de statistieken van de meest gedownloade apps in de applicatiewinkels. SensorTower is een bedrijf dat de Google Play Store en de App Store elke maand analyseert en het bedrijf deelt zijn gegevens voor de maand maart.

Volgens die gegevens nam het aantal WhatsApp-downloads in de periode van 1 maart tot 31 maart toe met 7,7 procent wereldwijd en de berichtendienst van Facebook is de tweede meest geïnstalleerde app van de afgelopen maand. Een opvallende stijger die helemaal uit het niets komt is de videovergaderingsdienst Zoom, die de afgelopen weken in een storm van controverse belandde als gevolg van verschillende beveiligingslekken en privacyproblemen. Zoom was een maand eerder nog nergens in de top 10 van SensorTower te bekennen. De app die het meest gedownload werd, is TikTok, maar die opwaartse trend is al maanden bezig.

Links: de top 10 app-downloads in februari. Rechts: de top 10 van maart

Van Netflix tot Google Classroom

Andere opmerkelijke stijgingen bij apps voor videovergaderingen die je rechtstreeks aan de coronatijden kan linken zijn de apps: Houseparty, Microsoft Teams en VooC Meeting die voorheen nergens in top 10-rankings te bespeuren waren. We zien ook dat een streamingdienst als Netflix zijn succes ziet toenemen vergeleken met een maand eerder en ook Google Classroom sluipt de top 10 binnen.

De gegevens van SensorTower houden geen rekening met installaties uit China en ook games en voorgeïnstalleerde apps rekent SensorTower niet mee. Verder houdt de analyse ook, geen rekening met applicatiewinkels van derde partijen. We kijken ernaar uit om te zien hoe de app-downloads zich in de tweede maand van corona zullen verder zetten.

Merk jij dat jouw telefoongebruik is veranderd als gevolg van het telewerken en thuis leven? Heb jij één van bovengenoemde apps geïnstalleerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Zoom - One Platform to Connect

Zoom - One Platform to Connect

Zoom is een app voor video-meetings die bedrijven helpt om vergaderingen tot wel honderd mensen vanop afstand te voeren. Met Zoom kan je eenvoudig je scherm delen om ..
Google Classroom

Google Classroom

Google Classroom is de officiële app voor scholieren en studenten op scholen en andere onderwijsinstellingen waarop gebruik gemaakt wordt van G Suite for Educat ..
Microsoft Teams

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een app waarmee medewerkers van bedrijven online samen kunnen werken. In deze chat-app à la Slack is het mogelijk om alle beschikbare bestanden i ..
TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..
Houseparty

Houseparty

Houseparty is een app om mee te videochatten met meerdere personen en staat sinds februari 2016 in de Play Store. Het lijkt geen banden te hebben met Meerkat, de liv ..
Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk