Tip: zo kan je met Shazam alle liedjes van de avond herkennen

Tip: zo kan je met Shazam alle liedjes van de avond herkennen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Auto Shazam

Met Shazam kan je muziekjes op commando laten herkennen om ze vervolgens vanuit je muziek-app te beluisteren. Dat is niets nieuws, maar wist je dat je ook alle muziekjes van een hele avond kan laten identificeren? Vervolgens krijg je een heel lijstje dat je achteraf kan bekijken. Je kan dan alle nummers kort beluisteren en beslissen welke je wil toevoegen aan je afspeellijsten.

Auto Shazam kan je op twee manieren activeren: vanuit de app of vanuit je snelle instellingen in het notificatiecentrum. De eerste manier doe je door de app te openen en de grote knop met het Shazam-logo lang in te drukken. Vervolgens krijg je een melding te zien en kies je: 'Inschakelen'. Nu begint Shazam liedjes te herkennen tot je het weer uitzet met opnieuw een druk op de knop. Je kan ook een Auto Shazam-knop toevoegen aan de snelle instellingen door vanuit het notificatiecentrum bovenaan op het bewerk-icoontje te tikken en Auto Shazam tussen de andere knoppen te slepen. De knop werkt als een eenvoudige aan/uit-knop.

Screenshots van de Auto Shazam-functie

Nummers beluisteren

Sinds de overname van Shazam door Apple zijn er een aantal dingen veranderd. Je kan niet langer op de app inloggen met je Google-account, maar alleen via e-mail of je Facebook-account. Verder is Apple Music ook prominent aanwezig. Als je in 'Mijn Shazam' je lijst met Auto Shazam-nummers wil bekijken, moet je al op de drie puntjes naast de grote Apple Music-knop tikken om hem in een andere app dan Apple Music te beluisteren. Vervolgens kan je hem dan toevoegen aan je afspeellijst.

Als je Shazam nog niet geïnstalleerd heb, vind je de app in de Google Play Store via onderstaande knop.

Screenshot van een nummer beluisteren in Shazam

Shazam

Shazam

Shazam herkent voor jou welk nummer nu gespeeld wordt. Handig voor wanneer je ergens een liedje hoort en denkt: van wie is dat ook alweer? Ook handig om muziek aan t ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk