Tinders nieuwste functie voorkomt gênante Swipe-ervaringen

Tinders nieuwste functie voorkomt gênante Swipe-ervaringen

Vrienden, familie of collega's tegenkomen op Tinder kan binnenkort tot verleden tijd worden gerekend. Daarmee rekent het af met ‘gênante Swipe-ervaringen’ als je mensen tegenkomt die dichtbij je staan, of waar je liever geen contact mee hebt. Voor deze oplossing heeft het platform een blokkadelijst toegevoegd, waarin telefoonnummers ingevuld kunnen worden van de ongewenste contacten.

Blokkeer contacten in Tinder

Datingapps als Tinder wisten flink te profiteren van de coronacrisis. Amerikaanse cijfers tonen voor het vierde kwartaal van 2020 een toename in het aantal datingapps-gebruikers van 12,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019.

Het werd de afgelopen maanden duidelijk dat mensen in tijden van crisis graag op een datingplatform actief zijn om anderen te leren kennen. Met de toename van het aantal gebruikers, tonen datingapps ook hun nadelige kanten: je komt niet alleen meer onbekenden tegen.

Een onderzoek van Tinder wijst zelfs uit dat 40 procent van de gebruikers hun ex-partner tegen zijn gekomen. Voor 24 procent van de gebruikers geldt verder dat ze familieleden tegen het lijf liepen, en enkele gebruikers (een op tien) kwamen docenten tegen op het platform. Toch is de functie niet alleen ontworpen voor het blokkeren van mensen waarmee je liever geen contact hebt via Tinder. De functie zorgt er immers ook voor dat stalkers niet de mogelijkheid krijgen om je profiel te liken, of om informatie van je in te zien.

Contacten uploaden naar Tinder

Voor het filteren van de contacten die je liever niet op Tinder tegenkomt, is het mogelijk om Tinder toegang te geven tot je contactenlijst en daaruit handmatig contacten te selecteren. Het bedrijf zal de contacten naar eigen zeggen – buiten de gefilterde contacten – niet opslaan op zijn servers. Als gebruikers liever geen toegang geven tot hun contactenlijst, kunnen ze in de ‘Blokkeer contacten’-instellingen ook handmatig contacten toevoegen.

Contacten op de lijst ontvangen daar geen notificatie van, maar zullen je voortaan niet terugzien in het Swipe-tabblad. Als een contact wisselt van telefoonnummer, dan zal dat uiteraard niet meer het geval zijn. Het is niet mogelijk om personen te blokkeren aan de hand van andere gegevens. Toch is dit, zeker met de populariteit die Tinder momenteel geniet, een functie waar iedereen zijn Tinder-omgeving mee kan beveiligen.

Tinders nieuwste functie voorkomt gênante Swipe-ervaringen

Ben jij wel eens vrienden, familie of collega's tegengekomen op Tinder? Swipe je dan naar links, of swipe je juist naar rechts om het gesprek met ze aan te gaan? Wij zijn alvast benieuwd, laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Tinder
Tinder is marktleider voor wat betreft dating via een app. Het doel van de app is mensen, die op zoek zijn naar een relatie, aan elkaar te binden. Door het gren ..

Meer info

Lees meer over:
Tinder

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer