Tinder voegt alarmfunctie toe voor dates via het dating-platform

Tinder voegt alarmfunctie toe voor dates via het dating-platform

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Date via Tinder

Via Tinder leer je mensen kennen ‘op basis van uiterlijk’. Vervolgens kan je in gesprek raken en het besluit nemen om af te spreken. Toch is het maar de vraag hoe goed je de persoon aan de andere kant van de lijn daadwerkelijk kent. Gebruikers doen er goed aan om af te spreken op een drukkere locatie, maar zelfs dat hoeft je persoonlijke veiligheid niet te waarborgen. The Wall Street Journal geeft in een artikel aan, dat Tinder de veiligheid van gebruikers erg serieus neemt. Daarvoor is het de samenwerking aangegaan met de ‘Noonlight’-dienst, die gebruikers voortaan gratis in kunnen schakelen.

Noonlight via Tinder

Noonlight komt binnenkort via de Tinder-app beschikbaar

Bij het inschakelen van Noonlight, geven gebruikers Noonlight toestemming om hun locatie ten tijde van een date bij te houden. Via Tinder kunnen gebruikers precies aangeven met wie ze afspreken en hoe laat de date gepland staat. In een noodgeval kunnen gebruikers via Tinder een melding sturen naar de ‘alarmcentrale’ van Noonlight. Gebruikers moeten vervolgens een code invoeren. Doen ze dit niet, dan wordt er een sms-bericht verstuurd. Reageren ze daar niet op, dan belt de dienst naar de melder om de situatie te controleren. Indien er geen antwoord volgt of de persoon aangeeft hulp nodig te hebben, worden autoriteiten ingeschakeld.

Gezichtsherkenning

Sommige onveilige situaties via datingplatformen hebben te maken met foto’s die toebehoren aan andere mensen. Een profiel wordt dan aangemaakt met foto’s van nietsvermoedende personen. Gebruikers denken vervolgens hem of haar van de foto’s te ontmoeten, maar komen in een andere situatie terecht. Daarvoor werkt Tinder nu aan ‘fotoherkenning’. Via de Tinder-app moeten gebruikers in de toekomst foto’s vanuit verschillende poses maken. De foto’s worden vervolgens vergeleken met de foto’s die al op het platform staan: kloppen de foto’s, dan krijgt de gebruiker een blauw vinkje op zijn Tinder-profiel.

Tinder voor honden

Hoeveel Tinder ook zal veranderen: het blijft altijd een swipe naar links of rechts

Voor Tinder zijn het belangrijke functionaliteiten om de veiligheid van zijn gebruikers te waarborgen. In Nederland zullen we nog even moeten wachten op de Noonlight-functie. Tinder rolt de dienst in eerste instantie enkel uit in de Verenigde Staten, wanneer de dienst buiten de VS beschikbaar komt is nog onbekend. Noonlight zal overigens niet beperkt blijven tot Tinder. Andere dating-applicaties van de Match Group, zoals OkCupid, Hinge en Match.com, zullen op termijn ook toegang krijgen tot de veiligheid-waarborgende functies. Wat vinden jullie van de toevoeging van Noonlight aan Tinder? Laat het ons weten in de reacties.

Tinder

Tinder

Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is 's werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder is beschikbaar in 190 landen en ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk