TikTok verhoogt druk op YouTube met video's van 10 minuten

TikTok verhoogt druk op YouTube met video's van 10 minuten

TikTok gaat video's toelaten die tot 10 minuten duren, dat heeft de video-app op dinsdag bekend gemaakt. Eerder was de maximale duur van filmpjes ingesteld op drie minuten, maar met de nieuwe regels zal TikTok meer concurreren met YouTube.

TikTok-video's duren 10 minuten

TikTok komt met soepelere regels voor contentmakers op het platform, want een video hoeft niet langer slechts 3 minuten duren. Tegen NBC heeft een woordvoerder bekend gemaakt dat de duur van filmpjes tot minuten wordt verlengd. Het was ook pas in de zomer van vorig jaar dat TikTok de duur heeft verlengd tot 3 minuten, want in de jaren daarvoor mocht een filmpje maximaal 1 minuut in beslag nemen.

"Vandaag kunnen we met enthousiasme meedelen dat we de mogelijkheid uitrollen om filmpjes te uploaden die tot 10 minuten duren. We hopen zo nog meer creatieve mogelijkheden los te laten op contentmakers van over de hele wereld", zegt een woordvoerder van TikTok.

TikTok verhoogt druk op YouTube met video's van 10 minuten

Antwoord op YouTube

Het is opvallend dat TikTok in de eerste plaats spreekt over meer creativiteit voor contentmakers, want in werkelijkheid gaat het platform vooral meer lijken op YouTube. Terwijl YouTube zijn best doet om kijkers warm te maken voor zijn korte video's of 'Shorts', zet TikTok juist de deur open voor langere video's.

In januari vertelde YouTube nog dat zijn Shorts inmiddels 3 biljoen keer zijn verbeterd en er zijn plannen om in 2022 de gebruikservaring het platform meer te optimaliseren voor korte filmpjes. In dat opzicht is het logisch dat TikTok als tegenreactie juist meer op langere video's zal inzetten. Al zal nog moeten blijken of het concept van verticale video's wel zo goed werkt in combinatie met content die langer duurt. Op de redactie zien we de mogelijkheid om lange video's te maken al op de webversie van TikTok.

De populairste artikelen over TikTok
TikTok
TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties