'TikTok maakt zich op voor stopzetting activiteiten als back-up plan'

'TikTok maakt zich op voor stopzetting activiteiten als back-up plan'

TikTok-ban

TikTok moet verdwijnen uit Amerikaanse applicatiewinkels als er voor 12 september geen overnemer is. Dat is het harde beleid dat de regering Trump aanwendt uit vrees dat gegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers in verkeerde, Chinese handen vallen. Verschillende overnemers hebben al interesse getoond, maar de deal is nog niet rond. ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, heeft nu de opdracht gegeven aan de populaire filmpjes-app om een stopzetting in de VS voor te bereiden. Dat weet Reuters.

Het gaat voor alle duidelijkheid om een plan B voor TikTok, want in eerste instantie gaat TikTok nog altijd op zoek naar een overnemer om zo zijn activiteiten in de VS te verder te kunnen zetten. Als gevolg van de Amerikaanse blokkade zou TikTok namelijk ook bij ons en in andere landen uit de applicatiewinkels kunnen verdwijnen, en dat zou verregaande gevolgen hebben. Verschillende bedrijven, waaronder Oracle, Microsoft en Alphabet toonden al publiekelijk hun interesse.

Beelden van de app

Voorbereiden op het ergste

TikTok gaat nu voorbereidingen treffen voor het geval die overname er toch niet komt, en het bedrijf stopte eerder al met nieuwe aanwervingen in de VS. Het wierf slechts 5 procent aan van het totaal aantal nieuwe personeelsleden die het oorspronkelijk in de VS een baan wilde geven. ByteDance wilde niet reageren op de voorbereidingen die TikTok nu treft, maar een woordvoerder van TikTok verklaarde alleen dat de sociale media-app verwacht dat het zijn activiteiten in de Verenigde Staten zal kunnen blijven verderzetten. Terwijl TikTok op zoek gaat naar een overnemer, verzet het zich ook tegen het verbod in de VS, en het begon al eerder een rechtszaak tegen het land.

Er zijn ook een paar factoren die het sluiten van een deal bemoeilijken. Als eerste is er de hoge waarde van 25 à 30 miljard dollar die voor TikTok wordt geschat, want niet elk bedrijf kan zo'n overname zomaar veroorloven. Belangrijker is er nog de omslachtige procedure van de overname, want zowel vanuit China als in de VS moet de deal goedgekeurd worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over TikTok? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

TikTok
TikTok is een app waarin je korte stukjes van miljoenen nummers kunt playbacken. Je kunt allerlei video's maken met effecten zoals het versnellen of vertragen ervan ..

Meer info

Lees meer over:
TikTok

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties